Tidenes raskeste søndrelanding

Haldor Hagen Jøsendal (19) slo til med 7,38 i finalen på 60 meter G18/19 under første dag av Bamselekene i Stangehallen lørdag 12. mars. Dette er ny klubbrekord for menn senior i Søndre Land IL. Senere på dagen kvalifiserte han seg for første gang til deltakelse i et norsk mesterskap (UM) med 6,04 meter i lengdegropa.

Haldor perset både i forsøket og finalen på 60 meter, og 7,38 er hele 46 hundredels sekund under persen han hadde før dagens stevne. Haldor kom på en imponerende 3. plass i sterkt selskap, og var kun hundreder av et sekund bak de to foran.

Som om ikke dette var nok. Senere på dagen, i lengdegropa, hoppet han 6,04 meter og gikk helt til topps som bamsemester i G18/19. Resultatet er en forbedring av personlig rekord med hele 66 centimeter. Resultatet gjør også at Haldor er kvalifisert for UM-deltakelse i Sandnes til høsten, der lengdekravet i hans klasse er 6,00 meter. Dette er første gang Haldor oppnår kravet for deltakelse i et norsk mesterskap. Lørdagens resultat er samtidig kun 11 cm bak kravet for deltakelse i NM junior, som Søndre land IL Friidrett arrangerer sammen med Brandbu IF på Brandbu stadion første helga i august.

Haldor er en av flere sprintere med stor framgang i SLIL Friidrett denne vinteren. Vi har sett på trening at han har knivet stadig jevnere med klubbens raskeste sprintere. Ikke minst har han utviklet en lynrask start ut fra blokka, noe han også lyktes med i Stangehallen.

Nå er han den raskeste av alle på 60 meter. Ikke bare blant dagens utøvere, men gjennom alle tider i Søndre Land IL.

7,38 på 60 meter er en forbedring av Christian Kongolos tidligere klubbrekord med sju hundredels sekund (7,45) fra 2013. Med denne farten på 60 meter bør Haldor ligge godt an for å kunne kvalifisere seg i sprintøvelser til både UM og NM junior utendørs i år.

Også Caleb Kongolo (16) luktet på ny klubbrekord under lørdagens stevne. I G16-finalen løp han på 7,46, som da var kun ett hundredels sekuns bak den da ennå stående klubbrekorden til sin eldre bror, Christian.

Caleb vant 60 meter i G16. Det samme gjorde Josue Kongolo i G14.

Blant jentene løp både Anja Ødegård (16) og Telma Eid (19) finale med sterke tider på 60 meter i sine klasser.

Fatou Kamara (13) og Gracia Kongolo (19) var begge nære ved å nå finalen på 60 meter i sine klasser.

Les mer om lørdagens Søndre Land-innsats her