Løp i Norge – NFIFs satsing på mosjon, løp og løpere

Løping som mosjon og konkurranse står sterkt i Norge, og har hatt god vind i seilene de siste årene. Stadig flere løp har sett dagens lys i takt med økende deltakelse. Norges Friidrettsforbund (NFIF) har denne våren lansert web-portalen Løp i Norge integrert i forbundets nettsted friidrett.no.

I Norsk Friidrett defineres Løp i Norge som all aktivitet utenfor friidrettsbanen. Det vil si lavterskelaktiviteter som gang og turmarsjer, tradisjonell mosjonsaktivitet som løping samt den mer elitepregede trenings- og konkurranseaktiviteten som også skjer utenfor bane.

Løp i Norge er det Norges Friidrettsforbund tidligere omtalte som mosjon. NFIF skriver at mosjon fortsatt er grunnpilaren i Løp i Norge, men innpakkingen er ny. Mosjon vil fortsatt være et begrep som benyttes ofte, men Løp i Norge omfatter langt mer enn det begrepet mosjon innbefatter, skriver NFIF i en informasjon som er gått ut til alle klubber tilsuttet forbundet.

Løp i Norge legger til rette for både løperen, arrangører og klubber som ønsker å drive mosjonsaktivitet. Det skal være lettere for alle å finne frem til informasjonen de trenger enten det handler om spørsmål rundt lisens, eller noe så grunnleggende som hvordan man kommer i gang med treningen.

I Søndre Land IL Friidrett har vi egen løpegruppe som mosjonstilbud for løpere hver mandag kl. 18.00 i Kråkvika, og vi arrangerer motbakkelpet Fra fjord til Helvete sammen med Søndre land IL Ski og Land Løpskarusell sammen med friidrettsgruppa i Nordre Land IL.

På Løp i Norge kan løpere også finne forslag til treningsprogram for seg selv eller grupper av løpere.

Deltakelse i klubbens løpegruppe koster 100 kroner i medlemskontingent i SLIL Friidrett. Som medlem kan du foruten deltakelse på løpegruppekveldene delta til redusert startkontingent i Land Løpskarusell og delta gratis i klubbens egne stevner på bane både innendørs og utendørs.

Du får som medlem også tilgang til klubbens medlemsavtale hos Gjøvik Idrettsmedisinske Team og MX Sport Randsfjord Handel. Som medlem i friidrettsklubb kan du også kjøpe helårslisens for deltakelse i løpsarrangementer framfor å måtte betale engangslisens for hvert løp.

Les mer om medlemskap i SLIL Friidrett for mosjonsløpere her.

Du finner Løp i Norge også i sosiale medier, deriblant Instagram. Når du er ute og løper, enten det er trening eller løp, tagg gjerne bildene dine #løpinorge og #slilfriidrett.

NFIF inngikk våren 2019 en avtale med mediekonsernet Amedia om strømming av friidrett på web-portalene til landets Amedia-aviser og Norgessporten, deriblant Oppland Arbeiderblad. Avtalen omfatter blant annet er rekke mosjonsløp, og gjør at for eksempel motbakkeløpet Fra fjord til Helvete i Søndre Land streames live på oa.no.