Lørdag gikk det litt stang ut i Ungdoms-NM

Livet består ikke bare av oppturer, ei heller det å konkurrere i friidrett. Lørdag gikk det litt stang ut for SLIL-utøverne under andre dag av Ungdoms-NM i Bergen.

Mari Øiom Askvig (17) sto for dagens personlige rekord da hun fikk opp 23,87 meter med enkilosdiskosen i finalen i J17. Dette er en forbedring av gamlepersen med 1,49 meter. Mari var likevel ikke helt fornøyd, siden hun de siste ukene har vært stabil på lengder mellom 27 og 29 meter på trening.

Josue Ilunga Kongolo (15) har et omfattende program med fem øvelser i mesterskapet. Lørdag var det forsøk og semifinale på 200 meter, samt forsøk og finale i lengde. Josue var stram i muskulaturen etter fredagens imponerende resultater i tresteg og på 100 meter (2 sølv). Han sparte på energien i 200 meter løpene, og kontrollerte seg enkelt videre til søndagens finale, der han er en av favorittene.

I lengde hoppet han seg på morgenkvisten enkelt videre til finalen. I finalen lørdag kveld ble det 5,72 meter, som ga 6. plass. Josue fightet godt, og hadde nådd enda lengre i gropa med planketreff i flere av hoppene.

Caleb Muamba Kongolo (17) løp et gnistrende forsøk på 200 meter inntil han stivnet på oppløpet. Det som lenge så ut som avansement til søndagens finale endte på 24,31 – seks tidels sekund bak persen fra tidligere i sommer. Det holdt ikke til avansement. I lengdefinalen i G17 lørdag kveld fikk han ett gyldig sprang på 5,40.

Anja Ødegård (17), som løp en fin 100 meter på årsbeste fredag, misset på åpningshøyden i høyde, og ble stående uten resultat i øvelsen.

Ungdoms-NM avsluttes på Fana stadion søndag. Da skal Olav Bergan Stuedal (17) først i ilden av SLIL-utøverne på 800 meter, og Christoffer Tvinereim (18) skal hoppe høyde. Og så skal Josue Kongolo (15) ut i to finaler: 200 meter og kulestøt i G15, før mesterskapet avsluttes med deltakelse på 1000 meter stafett i G17-19.

(SE BILDER FRA LØRDAGENS ØVELSER LENGER NEDE PÅ SIDEN)

Her er alle UM-resultatene