Telma Eid vant gull og Even Rudsengen bronse i tresteg under første dag av Ungdoms-NM innendørs i Bærum Idrettspark.

Gull og bronse i tresteg på UMs første dag

Det ble en flott start på Ungdoms-NM innendørs for Søndre Lands utøvere i Bærum Idrettspark fredag. Telma Eid (22) vant gull i tresteg J20-22. Even Rudsengen fulgte opp med bronse i samme øvelse i G18-19.

Med 11,68 meter ble Telma suveren vinner av trestegkonkurransen i eldste jenteklasse. Hun har dermed vunnet medaljer i alle de tre nasjonale innendørsmesterskapene denne vinteren. Fra før har hun gull i kvinner senior mangekamp og sølv i høyde uten tilløp i hovedmesterskapet (senior).

Telma løp også 60 meter hekk fredag. Der ble hun firer med tiden 9,31, små tre hundredels sekund bak bronsen. Telma har 9,18 som PB i øvelsen fra da hun ble norsk mester i mangekamp i januar. I tresteg har hun PB 11,89 fra i fjor høst, og fredagens trestegkonkurranse var karierens nest beste.

Even Rudsengen debuterer som deltaker i et offisielt norsk mesterskap denne helgen. Og hvilken debut. Han forbedret personlig rekord i tresteg med 40 centimeter til 11,47, og vant bronsemedalje i en øvelse han har trent minimalt på denne vinteren. Dette er dermed, naturlig nok, Evens første nasjonale mesterskapsmedalje.

Søndre Land har seks utøvere med i helgens UM. Alle skal i aksjon lørdag, og du kan følge dem live på web-TV. Du finner tidsskjema og lenke til videostreamen her.