Telma Eid og Are Bergum Nilsen vant hvert sitt gull og Even Rudsengen (t.v.) bronse i høyde under Ungdoms-NM lørdag.

Ungdoms-NM lørdag: Gull, gull og bronse i høyde

For noen høydehoppere og for en dag det ble lørdag for Søndre Land ved de to stativene i Bærum Idrettspark under andre dag av Ungdoms-NM innendørs.

Telma Eid (22) og Are Bergum Nilsen (20) vant gull i henholdsvis jenter 20-22 og gutter 20-22, mens Even Rudsengen vant bronse med samme resultat som sølvvinneren i G18-19.

Her hopper Are Bergum Nilsen over 1,86 i første forsøk i høyde. Dermed var norgesmestertittelen i boks.

Are var ikke snauere enn at han forbedret personlig rekord to ganger i løpet av høydekonkurransen. Først fra 1.80 til 1,81, og deretter til 1,86. Han hadde ikke et eneste riv i konkurransen før lista ble lagt på 1,89. Da var gullet sikret og legga ferdige for dagen.

Hva var det første Are gjorde etter å ha blitt norsk ungdomsmester i høyde? Jo, han ringte hjem til mor.

Are har tidligere en 4. plass som best i Ungdoms-NM fra G18-19 utendørs på Jessheim i fjor. Lørdag vant han dermed sin første medalje i et offisielt norsk mesterskap – attpå til gull. Are er den femte av dagens aktive friidrettsutøvere i klubben som kan titulere seg som norgesmester.

Telma Eid er for medaljegrossist å regne i nasjonale mesterskap. Tidligere i vinter ble hun norsk mester i sjukamp for kvinner senior. Hun vant sølv i høyde uten tilløp i senior-NM i februar, og fredag vant hun tresteg i Ungdoms-NM.

Lørdag ble det nok et gull da hun ble mester i høyde for J20-22. Telma oppnådde resultatet 1,61 uten å ha riv i konkurransen før 1,66. Hun har 1,69 som best fra da hun vant NM-gullet i mangekamp tidligere i vinter.

Even Rudsengen (19) er debutant i nasjonal mesterskapssammenheng. Det er blitt litt av en debut. Fredag vant han bronse i tresteg G18-19 med ny personlig rekord. Lørdag gjentok han bragden i høyde med resultatet 1,76 – to cm bak personlig rekord.

Even hadde samme resultat som sølvvinneren. De hadde like mange riv både på 1,71 og 1,76. Even hadde to riv også på 1,66, som dermed ble det som skilte han fra sølvmedaljen.

De tre øvrige av klubbens utøvere – Nikolai Stavik Moshagen (15), Josue Kongolo (18) og Caleb Kongolo (20) løp alle fort på 60 meter i Rudhallen lørdag.

Hvassest var Josue, som tangerte personlig rekord og klubbrekord for menn senior da han løp på 7,14 i semifinalen i G18-19. I finalen ble han firer – ett hundredels sekund fra medalje – med tiden 7,20.

Caleb ble slått ut med knapp margin i forsøksheatet i G20-22, der han fikk tiden 7,32 – tre hundredels sekund bak PB fra tidligere i vinter.

Nikolai forbedret sin PB med 14 hundredels sekund til 8,29 i sitt forsøksheat i G15.

Ungdoms-NM fortsetter i Bærum søndag. Da er det blant annet lengde, kulestøt og 200 meter på programmet, samt høyde for 15-17 år.