Aldersrekord, kretsrekorder og klubbrekord i KM hopp uten tilløp

Det ble som antatt høyt nivå på lørdagens kretsmesterskap i hoppøvelser uten tilløp for Oppland og Hedmark i Søndre Land-Hallen. Blant 19 deltakere fra tre klubber var det 15 fra arrangørklubben Søndre Land IL Friidrett.

Det ble levert prestasjoner på topp nasjonalt nivå. Det ble oppnådd en norsk aldersrekord, to kretsrekorder for Oppland og en klubbrekord for menn senior i Søndre Land IL Friidrett. I tillegg ble det 17 nye personlige rekorder til Søndre lands utøvere.

Høyest rager Nissi Kongolos (13) 1,42 i høyde uten tilløp. Dette er ny norsk aldersrekord for gutter 13 år, to centimeter forbedring av den gamle fra 1974. Hoppet er også en forbedring med sju centimeter av hans bror Calebs kretsrekord for Oppland i G13. For Nissi var det er forbedring av personlig rekord med 12 centimeter.

Nissi slo og også til i lengde uten tilløp, der han hoppet 2,78 meter. Dette er en forbedring av hans bror Josues kretsrekord for G13 i Oppland med 19 centimeter. Resultatet er en forbedring av personlig rekord med 26 centimeter.

Les mer om Nissis prestasjoner her.

Caleb kongolo (19) forbedret sin egen personlige rekord og klubbrekord for menn senior i Søndre Land IL med en centimeter til 1,56 meter. Caleb er norgesmester for junior (U20) i øvelsen de to siste årene. Fra kommende år går han opp i seniorklassen, der han umiddelbart vil være med å kjempe om NM-medaljer når hallmesterskapet går av stabelen i Bærum på nyåret.

Det ble prestert en rekke gode resultater også av de andre utøverne. Amelie Ranheim Bjørlien (11) oppnådde to personlige rekorder etter 1,85 meter i lengde uten tilløp og 0,95 meter i høyde uten tilløp.Johan Engelien Andresen (11) forbedret PB i lengde uten tilløp med 17 centimeter til 1,63 meter.

I G12 forbedret Noah Bakken Hesla sine personlige rekorder med 25 centimeter til 2,23 meter i lengde uten tilløp og med ti centimeter til 1,10 meter i høyde uten tilløp.

Iver Hauger Fremstad (13) oppnådde pers med 1,10 meter i høyde uten tilløp og 1,98 meter i lengde uten tilløp. I samme årsklasse oppnådde Abdikarim Ali Abdullahi PB i lengde uten tilløp med 1,64.

I J14 forbedret Lise Mari Røvik Engelund PB i lengde uten tilløp med 34 cm til 1,97 meter, og i høyde uten tilløp med ti cm til 1,00. I G14 forbedret Henrik haugen Vestrum PB i lengde uten tilløp med 26 centimeter til 2,37, mens Sander Johnsbråten forbedret PB i samme øvelse med 12 centimeter til 2,19. Nikolai Stavik Moshagen forbedret PB i høyde uten tilløp med fem cm til 1,20 meter.

I menn senior forbedret Mohamed Ali Abdullahi (23) PB i lengde uten tilløp med 14 cm til 2,31 meter.

Her er alle resultatene