Caleb med klubbrekord på 200 meter

Caleb Kongolo (23) viste igjen flott framgang på sprintøvelsene da han søndag satte ny personlig rekord og klubbrekord for menn senior i Søndre Land IL med tiden 23,01 på 200 meter.

Resultatet ble oppnådd under Grimstadlekene på Levermyr stadion i Grimstad.

Resultatet er en forbedring av hans personlig rekord fra 2021 med fire tidels sekund, og en forbedring av sin bror Josue Kongolos klubbrekord fra i fjor sommer med to hundredels sekund.

Dette var Calens andre konkurransestart for sesongen. Han satte personlig rekord på 100 meter med tiden 11,44 da han sesongåpnet på Kristiansand stadion for to uker siden.

Etter at Caleb flyttet studiene fra Hønefoss til Kristiansand i fjor høst, har han gjennom hele vinteren og våren trent godt sammen med utøvere i Kristiansand IF. Det er i første rekke sprinttrening som er blitt prioritert, noe som nå gir resultater.

Caleb representerer Søndre Land IL Friidrett som han alltid har gjort, og klubben har et samarbeid med KIF om Calebs trening. Framgangen på sprintdistansene gjør at Caleb nå sikter seg inn mot å kvalifisere seg for sitt første hovedmesterskap (senior-NM) som seniorutøver.

Her er alle resultatene fra Grimstadlekene.