Christian nærmer seg NM-kravet

Christian Kongolo (21) viste fin framgang, og nærmet seg kravet for deltakelse i junior-NM U23, da han deltok i lengde og tresteg under sommerstevnet for senior på Bislett stadion i Oslo onsdag kveld. 20.juli.

Dette var London-studentens andre konkurranse for året, etter han han nylig kom hjem på sommerferie. Det ble 6,04 i Østlandsmesterskapet for en og en halv uke siden. På Bislett onsdag la han på 20 centimeter til 6,24 meter.

Det gjenstår fremdeles 16 centimeter i NM-kravet. Det har han en ny mulighet på å greie på hjemmebane førstkommende lørdag, når Søndre Land IL Friidrett arrangerer treningsstevne.

– Jeg hadde et veldig bra første sprang, som dessverre var overtramp på planken. Jeg landet betydelig lenger ute i gropa enn på hoppene som ble målt. Med riktig fokus på de tekniske oppgavene, føler jeg at jeg har NM-lengen inne, sier Christian.

Det var først i siste omgang Christian fikk opp sitt lengste sprang for dagen. 6,24 meter holdt til en fin 2. plass i stevnet på Bislett.

Christian gjorde i tillegg sin første trestegkonkurranse for året. Uten å ha rent på øvelsen siden i fjor ble det så som så, men 11,99 som tellende resultat.

– Jeg var usikker teknisk, men hadde stigning gjennom de seks hopene. To sprang ble målt til 12,40 der jeg landet med skoene, men dessverre satte jeg hendene bakenfor og fikk redusert resultatet med en halv meter, forteller han.

Kvalifiseringskravene i lengde og tresteg U23 er 6,40 meter i lengde og 13,00 meter i tresteg. Christian, som de to siste årene har oppholdt seg i London med studier, har 6,42 som PB i lengde, men resultatet ble satt for tre år siden. Det er kun resultater oppnådd inneværende og foregående sesong som gjelder som kvalifisering til norske mesterskap.

Kvalifiseringsperioden til junior-NM utløper 26. juli. Det betyr at Christian også kan kvalifisere seg i kommende lørdags treningsstevne på hjemmebane.

Se alle resultatene HER