Nikolai Stavik Moshagen (16) går denne helgen sin første tikamp på Melløs stadion i Moss.

Går sin første tikamp – tre perser og et UM-krav første dag

Nikolai Stavik Moshagen (16) går denne helgen sin første tikamp under et mangekampstevne i Moss. Etter fem øverlser første dag er status tre personlige rekorder, hvorav kravet for deltakelse i Ungdoms-NM ble i nfridd i den ene av dem.

Med 3,00 meter innfridde Nikolai kravet for deltakelse i Ungdoms-NM i stavhopp.

UM-kravet ble innfridd i stavhopp, der Nikolai forbedret personlig rekord fra 2,60 til 3,00 meter. Dette er den tredje enkeltøvelsen han innfrir UM-kravet i denne sesongen. Perser ble det i tillegg på 100 meter hekk (16,85) og 300 meter (44,11).

Ny personlig rekord på 100 meter hekk for Nikolai Stavik Moshagen.

Nikolai har Ungdoms-NM i mangekamp (tikamp) i august som sesongens hovedmål, Stevnet i Moss er således en anledning til å høste nyttig erfaring seks uker før mesterskapet. På grunn av en liten føling med en skade løper han med redusert fart i tilløpene og løpsøvelsene denne helgen, og det har så langt fungert etter hensikten.

Aksel Stavik Moshagen deltar i sekskamp i G13. Her hopper han to cm bak persen i lengde.

Også Aksel Stavik Moshagen (13) deltar i helgens mangekampstevne. I hans årsklasse vil det si sekskamp. I sine tre øvelser lørdag ble det forbedring av pers i kulestøt 3 kg med 1,19 meter til 8,62. Han var med 4,30 bare to cm bak pers i lengde, mens en dårlig start på 60 meter ødela for persmulighetene i den øvelsen

Det arrangeres samtidig KM for Østfold under helgens stevne på Melløs stadion. Her er alle resultatene.