Caleb Kongolo er en av mange spennende utøvere i lørdagens KM i hopp uten tilløp i Søndre Land-Hallen.

KM med høyt nivå i Søndre Land-Hallen

For fjerde året på rad er Søndre Land IL Friidrett lørdag 9. november arrangør av kretsmesterskapet for Oppland og Hedmark i hoppøvelser uten tilløp. Det er 20 påmeldte utøvere fra tre klubber til mesterskapet, som gjelder klassene 11 år til og med senior.

Det var ni deltakere første gang klubben arrangerte dette kretsmesterskapet i 2016. I 2018 og 2019 var det 18 deltakere, og i år har det vokst til 20.

Hele 16 av de påmeldte representerer arrangørklubben Søndre Land IL Friidrett. I tillegg er det tre påmeldte utøvere fra Brandbu IF og en fra Nordre Land IL.

Det ligger an til et stevne på høyt nasjonalt nivå. Blant deltakerne er de to siste års juniornorgesmester i høyde uten tilløp, Caleb Kongolo (19), og årets sølvmedaljevinner i NM junior lengde uten tilløp, Josue Kongolo (17). Begge representerer arrangørklubben, og skal på nyåret igjen kjempe om NM-medaljer når hallmesterskapet innendørs går av stabelen i Rudhallen i Bærum.

Caleb har 1,55 som personlig rekord, og hoppet høyere enn dette så sent som på trening torsdag kveld. Josue har 3,03 som pers fra da han vant sølv i Junior-NM sist vinter. Der vant forøvrig Caleb bronse med 3,00 meter.

Også i de aldersbestemte klassene ligger det an til mange spennende forsøk i Søndre Land-Hallen lørdag. Flere av deltakerne holder et nivå til over 1000 poeng på Tyrvingtabellen.

Det er gratis inngang, og åpen kiosk med salg av kaffe, vafler og mineralvann under arrangementet. Velkommen!

Her er startlistene

Tidsskjema KM hopp u/tilløp