Løp «berg og dalbane» ved Fryal

13 løpere stilte til start da «berg og dalbane»-løp i Land Løpskarusell ble arrangert ved Fryal skole sør for Hov onsdag kveld 26. august. På et underlag med vekselvis bark, gress, grus og asfalt var Trym Olsson Røen (17) fra Søndre Land IL Friidrett raskest på full distanse 2400 meter (3 runder).

Løypa på Fryal var ny fra i fjor, og følger samme trase som elevene ved Fryal skole og Søndre Land ungdomsskole benytter ved løpetrening og arrangementet «Forut-løpet». Løypa går rundt hele skoleanlegget og Søndre Land-hallen.

Onsdag var det valgfrie distanser 300 meter, 800 meter (1 runde) og 2400 meter (3 runder). Totalt 13 løpere stilte til start, hvorav 7 barn på 800 meter og tre juniorer og tre seniorer på 2400 meter.

Raskest av alle på full distanse var Trym Olsson Røen. Tiden 9.16,3 er raskere enn fjorårets bestetid, og således løyperekord. Nærmest fulgte Morten Parthaugen fra Torpa Ski og Are Bergum Nilsen (15) fra Søndre Land IL Friidrett.

Eneste jente på ful distanse, Runa Bergum Nilsen (12) fra Søndre Land IL Friidrett, løp 2400 meter på tiden 12.04,4.

Onsdagens løp var det 9. av totalt 11 i årets Land Løpskarusell. De to gjenværende løpene arrangeres på Dokka de to kommende onsdagene.