Nissi Kongolo slo til med pers 6,37 meter og UM-gull i lengde G16.

UNGDOMS-NM SØNDAG: Kronet helga med gull

Nissi Kongolo kronet en strålende UM-helg for Søndre Lands utøvere med gull i søndagens lengdehoppkonkurranse i G16. Og det med ny personlig rekord 6,37 meter i sjette og siste omgang.

Nissi lå som treer i konkurransen med 6,14 før sitt siste hopp. Da fikk han med seg publikum på taktfast klapping i tilløpet, justerte tilløpet med 15 cm ekstra og fikk den boosten som skulle til for å ta ut sitt aller beste i det siste hoppet. Det lyktes han med, fikk fin treff på planken og den nødvendige lengden for å vinne gull.

Nissi Kongolo hoppet til lengdegull på Trondheim friidrettsstadion.

6,37 er en forbedring av pers fra da han vant UM-gull innendørs i vinter. Skadetrøbbel på forsommeren satte han litt tilbake første halvdel av utendørssesongen. De siste par ukene har han ikke kjent noe mer til skaden, og formen kunne spisses inn mot et UM som for Nissis del ga sølv i kulestøt lørdag og altså gull i lengde søndag.

Nissi sikret seg gullet med å hoppe personlig rekord i sjette og siste omgang.

Gullet er klubbens femte medalje i helgens mesterskap på Trondheim friidrettsstadion. Også Nikolai Stavik Moshagen (17) har vunnet to medaljer (sølv i høyde og bronse i kule), mens Eline Raddum Hvitsand vant en bronse i spydkast.

Nikolai og Eline var ikke langt unna enda flere medaljer søndag, da de begge ble firere i henholdsvis diskos G17 og kule J15.

Nikolai pesterte personlig rekord 35,20 meter med 1,5 kg diskosen, en forbedring av tidligere PB med 85 cm. Eline støtet 3 kg kula 10,61 meter (pers 11,64).

Her er alle UM-resultatene

Slik gikk det lørdag

Slik gikk det fredag