Raufoss-jentene vant Landstafetten 2019 og Søndre Land kommunes vandrepokal til odel og eie.

Raufoss-dobbel i Landstafetten

Raufoss vant gutteklassen med ny løyperekord.

Raufoss IL Friidrett vant både jente- og gutteklassen i Landstafetten 2019 i Hov sentrum Kr. Himmelfartsdag torsdag 30. mai. Guttene løp samtidig inn til ny løyperekord 6.22,5. Jentelaget vant Søndre Land kommunes vandrepokal til odel og eie.

Raufoss vant jenteklassen og Søndre Land kommunes vandrepokal til odel og eie.

Det stilte 12 lag – seks jentelag og seks guttelag – fra seks klubber til start i årets utgave av Landstafetten. I jentestafetten tok Søndre land ledelsen fra start, men fra halvveis i førsteetappen og inn var Raufoss-jentene i en klasse for seg. I mål var totningene 23,5 sekunder foran Fagernes, mens Moelven IL kom på tredje.

Søndre Lands Henrik Haugen Vestrum mottar stafettpinnen fra Ole Herman Halden.

Også i guttenes stafett tok Søndre Land føringen fra start. Det var klubbens unge rekruttlag som var friskest i åpningen. Med en samlet alder langt lavere enn de andre lagene kunne ikke det holde, men laget løp friskt hele stafetten igjennom. Også blant guttene var Raufoss tidlig ute med å ta komandoen. Laget kom i mål på tiden 6.22,5, som er en forbedring av Søndre Lands tidligere løyperekord fra 2016 med to sekunder.

Tre klubber knivet om plassene to til fire. Her strakk Moelven det lengste stråen, vel sekundet foran Nordre Land på tredje. Søndre Land IL Friidrett løp sek opp mot slutten av stafetten, og var i mål kun 2,7 sekunder bak Nordre Land og 3,8 bak Moelven.

Resultater Landstafetten 2019

Se forhåndsomtale med lagoppstillinger her

KLIKK HER FOR BILDESERIE FRA LANDSTAFETTEN

Rett etter stafetten ble det arrangert karuselløp i stafettløypa. Les reportasje og se bilder og resultater fra løper her.

Søndre Land IL Friidrett stilte jentelag og to guttelag i Landstafetten. Her er de fleste av løperne samlet med sine lagledere etter endt stafett.