Aksel Stavik Moshagen med sølvmedaljen han vant i kulestøt under Tyrvinglekene på Nadderud fredag.

Vant sølvmedalje i Tyrvinglekene

Aksel Stavik Moshagen vant sølvmedalje i kulestøt G11 under første dag av Tyrvingelekene på Nadderud stadion i Bærum fredag kveld. Han støtet 8,25 meter med tokilos kula, som var 36 cm fra gullmedaljen.

Aksel Stavik Moshagen i kulestøt.

Tyrvingelekene er Norges største friidrettsstevne med 1550 påmeldte deltakere. Aksel hoppet også lengde fredag, der det ble 3,50 meter og 16. plass.

Nikolai Stavik Moshagen i kulestøt.

Nikolai Stavik Moshagen ble nummer fem i kulestøt i G14, etter å ha støtet firekilos kula 9,31 meter. Dette er en forbedring av personlig rekord med 12 cm.

Josue (17) og Caleb Kongolo (19) hadde begge planer om å løpe fort på 200 meter, og true klubbrekorden for senior i Søndre Land IL. Slik gikk det ikke.

Caleb Kongolo på 200 meter.

Caleb løp en gnistrende sving og ledet ut på oppløpet i sitt heat i G18/19, før en smertetilstand i kneet gjorde at han måtte stoppe etter 120 meter. Josue kjente på en stram hamstringmuskel under oppvarmingen, og valgte å avstå fra sitt løp for ikke å risikere noe alvorligere.

Tyrvingelekene fortsetter på Nadderud lørdag og Søndag. Lørdag skal Aksel og Caleb igjen i ilden, mens Gracia Kongolo skal hoppe lengde.

Her er alle resultatene fra Tyrvinglekene