Ådne skal løpe tre løp – 73 kilometer – på samme dag

Lørdag arrangeres Oslo Maraton med Ådne Skogsbakken fra SLIL Friidrett på startstreken. Ådne har en sterk 4. plass fra NM i maraton tidligere i år. Denne gangen nøyer seg ikke bare med den 42 kilometer lange maratondistansen. Han satser på en trippel med halvmataron og 10 kilometer gateløp i tillegg samme dag

Oslotrippelen er et løp på 73 km. Her løper man de tre distansene 42 km, 21 km og 10 km etter hverandre under Oslo Maraton.

Med start om mål på Rådhusplassen i Oslo sentrum skal Ådne og andre med ambisjoner om å klare trippelen først løpe maraton, deretter halvmaraton og til slutt en ti kilometer. Løypa tar løperne med rundt Skøyen, Frogner og Akershusstranda, Aker Brygge, Akershus Festning, St. Hanshaugen, Frognerparken og Karl Johan.

Å delta på Oslotrippelen er en stor utfordring, både fysisk og psykisk.

– Oslotrippelene er et av årets mål for meg. Jeg synes det er kult å gjøre ting litt utenom det vanlige. Siden jeg løp maraton i fjor, hadde jeg lyst på en annen og mer vågal utfordring i år. Målsettingen er å holde en fart tilsvarende fire minutter per kilometer på alle distansene, melder Ådne i forkant av lørdagens styrkeprøve i hovedstaden.

Ådne har slitt med en liten forkjølelse i oppladning. – Førsteprioritet er å stille på startstreken, og så får jeg da det derfra, sier han.

Les mer om Oslo Maraton her.

Følg løpsutviklingen live her.