Eline Raddum Hvitsand i spydkast.

8 perser på Brandbu – Eline med klubbrekord og innfridd senior-krav

Eline Raddum Hvitsand (17) satte ny klubbrekord for kvinner senior, og kvalifiserte seg for deltakelse i neste års senior-NM (hovedmesterskapet) da hun kastet seniorspydet 40,03 meter på Brandbu stadion søndag. Resultatet er en forbedring av hennes personlige rekord og tidligere klubbrekord med 97 centimeter, satt under Junior-NM i Bodø tidligere i år.

Eline satte dermed prikken over i-en for en sesong der hun har hatt stor framgang. Hun ble norsk ungdomsmester i J17 med 500g spyd for under en måned siden, og firer i Junior-NM da hun satte sin forrige pers (og klubbrekord) med seniorspydet. I junior-NM ble Eline kun slått av to år eldre jenter.

Eline topper den nasjonale spydstatistikken for J17 i år. Hun er også den av neste års U20-juniorer i Norge med best resultat i år, såvel med seniorspydet 600g som med 500 gram. Fra neste år er det kun 600g spyd som gjelder for Eline, såvel i J18/19 som i junior U20.

Dyktige dommere og funksjonærer fra SLIL Friidrett i lengde, tresteg og høyde bidro til et godt avslutningsstevne på Brandbu stadion søndag.

Det var flere enn Eline som presterte godt på Brandbu stadion søndag. Klubbens åtte deltakere i stevnet satte hele åtte personlige rekorder.

Nash Ivar Allosso Schei (11) sto bak fire av dem i henholdsvis kule, lengde, spydkast og på 60 meter. Stevnedebutanten var dessuten ikke snauere enn at han gikk seirende ut av tre øvelser i G11.

Mathias Bergum Lygre (14) perset med 41 cm til 29,58 meter i spydkast (600g), og med to cm til 8,54 i kulestøt (4 kg). Han hadde i tillegg en frist duell med klubbkamerat Kasper Olsby Hoff på 60 meter, der de to sikret dobbeltseier til Søndre land i sitt heat. Kasper på tiden 8,35 (pers 8,18) og Mathias på tangering av pers 8,55. Mathias perset i tillegg med mer enn ett og et halvt minutt på 600 meter, men da uten å ha løpt distansen på fire år.

Martine Bergum Lygre (8) perset med liten ball 150g, der også Olivia Egelund Buch (8) var nære sin personlige rekord.

Mangekjemper Nikolai Stavik Moshagen (19) løp 200 meter for første gang denne sesongen, og var på jakt etter klubbrekord for menn senior (23,01) og en tid på 22-tallet. Det gikk bare nesten. Han oppnådde tiden 23,28, som ville vært pers om det ikke var for litt for mye medvind. (+2,5).

Nikolai var i nærheten av årsbeste i spyd 800g med 37,63. Det samme var Noah Bakken Hesla (17) med 700g spydet, som han kastet 44,34 meter (PB 47,05).

Søndre Land IL Friidrett var medarrangør av søndagens stevne, og klubbens dommere og funksjonærer hadde ansvaret for gjennomføringen av øvelsene høyde, lengde og tresteg. Sammen med Brandbu IFs funksjonærer sørget klubbens dyktige mannskap for en stødig og god gjennomføring av konkurransene.

Her er alle reslutatene fra Brandbustevnet.

Se flere bilder på Instagram.