BAMSELEKENE LØRDAG: 5 bamsemestere og en rekord

Søndre Land IL Friidrett fikk hele fem bamsemestere, deriblant en bamserekord, under første dag av storstevnet Bamselekene i Stangehallen. Klubbens 21 utøvere har i tillegg høstet tre andreplasser, to tredjeplasser og hele 13 nye personlige rekorder på dag 1 av stevnet med over 800 deltakere. SLIL Friidrett var i tillegg representert i 7 finaler på 60 meter.

To dobbeltmestere

Josue Kongolo vant både lengde og 60 meter i G15. Fatou Kamara vant kule i J14, mens Gracia Kongolo (20) vant både kule og lengde for kvinner senior.

Gracia Kongolo (20) ble toer i finalen på 60 meter for kvinner senior. Trym Olsson Røen (19) ble toer i 60-finalen i G18/19 og Caleb Kongolo toer i G17-finalen på 60 meter. Også Julie Brunstad Szabo (13) og Mari Askvig (17) oppnådde pallplassering med hver sin tredjeplass i kulestøt.

Bamserekord på 60 meter

Josues 7,39 på 60 meter er ikke bare ny PB. Det er ny bamserekord på øvelsen for G15. Tiden er kun ett hundredels sekund bak klubbrekorden for menn senior i SLIL, og seks hundredels sekund bak kretsrekorden for Oppland i G15. Josue var suveren vinner i klassen, og fikk dermed revansje for diskvalifikasjonen etter tjuvstart i Ungdoms-NM for to uker siden (der han ble norsk ungdomsmester i kulestøt og lengde).

SE BILDEGALLERI NEDERST I ARTIKKELEN

Se alle resultatene her

Her er SLIL-utøvernes prestasjoner lørdag fra yngst til eldst:

Aksel Stavik Moshagen (9) deltok G10-klassen, slik han gjorde også i fjor. Han hevdet seg fint både i lengde (3,14) og på 600 meter (2.14,03). Begge resultatene er like bak PB.

Iver Hauger Fremstad (11) stevnedebuterte lørdag med 2,45 meter i lengde, som dermed noteres som PB.

Nissi Tshishimbi Kongolo (11) er med på sitt første stevne utenfor egen klubb, og viste fine takter med 3,31 meter i lengde, som er litt bak PB.

Nikolai Stavik Moshagen (12) hevdet seg fint med 4,02 meter i lengde, og deretter 2.05,26 på 600 meter. Begge resultatene er litt bak PB.

Emma Savaldhullet (13) deltar i sitt første friidrettsstevne utenfor egen klubb, og satte PB både på 60 meter (10,67) og kulestøt 2 kg (6,06).

Julie Brunstad Szabo (13) oppnådde en sterk tredjeplass i kulestøt 2 kg J13 med resultatet 10,22 – fem cm bak PB fra en uke tilbake. I tillegg fikk hun 9,50 på 60 meter.

Jenni Askvig (14) perset med fire cm i kulestøt 3 kg til 8,23, som ga en fin sjetteplass i J13.

Fatou Kamara (14) gikk hen og ble bamsemester i kulestøt 3 kg J13 med resultatet 10,63. Hun har enda en halvmeter lenger som PB. Deretter løp hun seg til finalen på 60 meter etter heatseier på 8,57 i forsøket. I finalen løp hun på ny PB 8,46, som ga en flott 4. plass.

Josue Ilunga Kongolo (15) vant sitt forsøksheat på 60 meter kontrollert på tiden 7,57, og innfridde til gagns i finalen med ny PB 7,39 og suveren seier. Tiden var den beste i G15 på 21 år med bamseleker, og kun seks hundredels sekund bak kretsrekorden i Oppland G15. Tiden er kun ett hundredels sekund bak Haldor Hagen Jøsendals ett år gamle klubbrekord for menn senior i SLIL. Josue åpnet dagen med å bli bamsemester også i lengde (5,68).

Even Rudsengen (16) forbedret PB på 60 meter for andre gang denne vinteren da han løp på 8,27 i sitt forsøksheat i G16. Dette er en forbedring av tidligere PB fra KM i januar med 12 hundredels sekund. Even var i tillegg kun fem cm bak PB i lengde med dagens resultat på 4,97 meter.

Truls Walbye Søhagen (16) sto igjen i starten i sitt forsøksheat på 60 meter i G16, men tiden 8,01 holdt til finale. Der slo han til med 7,78, en flott 5. plass og en forbedring av PB med 18 hundredels sekund.

Anja Ødegård (17) løp et flott forsøksheat i J17 og sikret seg en plass i finalen med tiden 8,54. Tiden ble gjentatt i finalen, der det ble en fin 5. plass. Tiden er bare fem hundredels sekund bak hennes PB. I lengde ble det en ny 5. plass med resultatet 4,32.

Mari Askvig (17) er igang igjen med friidrett etter to års fravær, og viste fin framgang med 10,49 meter i kule 3 kg J17. Resultatet ga en sterk 3. tredjeplass, og er en forbedring av PB med 75 cm, og bare 1 cm bak J17-kravet for deltakelse i Ungdoms-NM. Mari vil om hun klarer kravet innen UM i Bergen i september bli den 8. NM-kvalifiserte utøveren i SLIL Friidrett.

Caleb Muamba Kongolo (17) fikk en flott 2. plass i finalen på 60 meter i G17. Tiden 7,52 er årsbeste fra hans side, seks hundredels sekund bak PB. I lengde, der han til stadighet hopper over seks meter på trening, ble det kun ugyldige forsøk denne gang.

Trym Olsson Røen (19) har ikke deltatt på stevne på flere sesonger, men vist stor framgang på trening der han er en viktig brikke i en etter hvert stor gruppe som presser tidene sine stadig lenger ned på sjutallet. Lørdag ble dette dokumentert også i konkurranse da han imponerte stort med 7,59 og 2. plass i finalen på 60 meter i G18/19. Dette er bortimot to og et halvt sekund raskere enn sist har løp distansen med elektronisk tidtaking. Nå blir det spennende å se hva han kan varte opp med på 200 meter søndag.

Gracia Chiama Kongolo (20) trener mer enn tidligere, og har nå stor framgang som første års senior. Lørdag fikk hun oppleve å bli bamsemester for kvinner senior i både kulestøt og lengde, og toer i finalen på 60 meter. Hun forbedret personlig rekord i alle tre øvelsene til 8,47 (kule 4 kg), 8,54 (60 meter) og 4,46 (lengde).

Bamselekene fortsetter søndag. Da skal 17 SLIL-utøvere i ilden med i alt 28 starter. Ingen andre klubber i Oppland og Hedmark har flere bamsedeltakere enn de 21 fra SLIL Friidrett. Med alle de flotte resultatene lørdag markerer Søndre Land IL Friidrett seg høyt også  i klubbkonkurransen.