Hedda Elida Johansen får instruksjon i spydkast av Ragnar Danielsen.

Forberedelser til høstens mesterskap

To av klubbens utøvere deltok søndag 2. august på kretssamling på Raufoss som forberedelser til høstens mesterskap. Nikolai Stavik Moshagen (15) skal delta i Ungdoms NM i mangekamp førstkommende helg, mens Hedda Elida Johansen (13) vil prøve å kvalifisere seg til Innlandets lag til Lerøy-Lekene på Rjukan for 13 og 14 år gamle utøvere.

Innlandet friidrettskrets arrangerte dobbeltsamling på Raufoss stadion søndag, med både Lerøy-samling og allsidighetssamling/mangekamp.

Hedda Elida har den siste tiden fattet interesse for spydkast, og viser rask utvikling på kort tid. Søndag fikk hun instruksjon av tidligere toppkaster og spydansvarlig på rekrutteringslandslaget, Ragnar Danielsen. Hun trente også langdehopp, samt deltok i approbert konkurranse på 1000 meter kappgang som avslutning på samlingen.

Nikolai har det siste året trent mot deltakelse i mangekamp, som for G15 vil si 9-kamp. Ungdoms-NM arrangeres på Fagernes førstkommende helg. På Raufoss benyttet han sjansen til teknisk trening i spydkast og hekkeløp med henholdsvis Ragnar Danielsen og Olav Grasbakken som instruktører.

Les mer om Lerøy-Lekene for 13- og 14-åringer her.

Les mer om NM/UM mangekamp her.

Videre utover høsten arrangeres også Ungdoms-NM enkeltøvelser, Junior-NM og senior-NM (hovedmesterskapet). De ordinære ungdoms- og junior- mesterskapene er avlyst på grunn av koronasituasjonen, men er erstattet av alternative mesterskap for året. Ungdoms-NM på Jessheim blir kun for aldersklassene 15-17 år, mens Junior-NM i Kristiansand kun blir for utøvere 18-19 år (U20) og 20-22 år (U23).