BAMSELEKENE SØNDAG: To nye bamsetitler og 14 personlige rekorder

Josue Kongolo (15) vant søndag to nye bamsetitler under andre dag av Bamselekene i Stangehallen. Søndre Land IL Friidretts utøvere er dermed oppe i totalt sju bamsemestertitler under denne helgens storstevne med 814 deltakere.

Josue vant først kulestøt 4 kg i G15, og deretter 200 meter. I løpet av to dager i Stangehallen ble han bamsemester fire ganger på like mange øvelser. Josue vant 60 meter og lengde lørdag.

Christoffer Tvinnereim (18) vant søndag sølv i høyde G18/19 med årsbeste 1,82 meter. Sølv ble det også til Gracia Kongolo (20) på 200 meter i kvinner senior og Trym Olsson Røen (19) på 200 meter i G18/19.

Anja Ødegård vant bronse i høyde J17. Bronse ble det også på Are Bergum Nilsen på 200 meter i G17. Klubbens utøvere presterte 14 personlige rekorder søndag. Lørdag ble det 13 personlige rekorder, slik at klubbens 21 deltakere totalt hentet med seg 27 personlige rekorder hjem fra årets bamseleker, i tillegg til sju bamsetitler, seks andreplasser og fire tredjeplasser.

Slik gikk det lørdag

Se alle resultatene her

Her er SLIL-utøvernes prestasjoner søndag fra yngst til eldst:

Helene Haugen Vestrum (8) deltok i J10-klassen med bravur, og satte ny personlig rekord på 60 meter med tiden 11,61. I lengde hoppet hun 2,46 meter.

Aksel Stavik Moshagen (9) deltok i G10-klassen, også han med bravur. På 60 meter ble det 10,29 og i kulestøt 2 kg 5,11 meter.

Iver Hauger Fremstad (11) satte personlig rekord på 60 meter med tiden 10,87 i sitt aller første friidrettsstevne.

Nissi Tshishimbi Kongolo (11) satte ny personlig rekord på 60 meter med tiden 9,36. Han løp inn til seier i sitt heat og 6. plass totalt i G11. I kulestøt 2 kg forbedret han PB med mer enn en meter til 8,37, som ga 5. plass i G11.

Henrik Haugen Vestrum (12) startet dagen med personlig rekord 30,48 og 7. plass på 200 meter i G122.Han fukgte opp med ny PB 9,02 og 4. plass i klassen på 60 meter. Henrik fikk ny PB i kulestøt 3 kg med resultatet 6,48 meter.

Nikolai Stavik Moshagen (12) var uheldig og tråkket av seg den ene piggskoen i starten av sin 200 meter, men fullførte til tiden 32,12. På 60 meter ble det en fin forbedring av PB til 9,38. I kulestøt 3 kg ble det en flott fjerdeplass med en lengste støt på 7,54 meter.

Emma Savaldhullet (13) debuterte på friidrettsstevne denne helgen, og fikk søndag personlig rekord på 200 meter med tiden 37,01.

Fredrik Stavik Moshagen (14) forbedret sin PB i kulestøt 4 kg med 16 cm til 8,91 meter. Det ga 8. plass i G14.

Jenni Askvig (14) hoppet 3,62 meter i lengde. Hun valgte deretter å stå over 200 meter med vondt bein.

Fatou Kamara (14) forbedret sin PB i lengde med fem cm til 4,40 meter, som ga 6. plass i J14.

Josue Ilunga Kongolo (15) vant søndag sin 3. og 4. bamsemestertittel denne helgen etter 13,10 meter i kule 4 kg og 24,12 på 200 meter.

Truls Walbye Søhagen (16) forbedret personlig rekord på 200 meter med nesten fem sekunder til 25,12. Han fikk 2. plass i sitt heat og 4. plass totalt på distansen i G16.

Anja Ødegård (17) oppnådde en flott 3. plass i høyde J17 etter å ha hoppet 1,40 meter. På 200 meter ble det en ny fjerdeplass med tiden 28,61, som er Anjas beste tid innendørs.

Are Bergum Nilsen (17) har slitt med en vond legg en stund, og ga seg etter 1,57 i høyde. På 200 meter forbedret han PB med vel 1,3 sekunder til 26,00, som ga en flott 3. plass i G17.

Christoffer Tvinnereim (18) presterte årsbeste i høyde med 1,82, som ga 2. plass i G18/19. Han hadde deretter et par svært gode forsøk på 1,87 – to cm over PB.

Trym Olsson Røen (19) har vist imponerender framgang på sprinten gjennom helgen, og fulgte opp med et nytt fint løp på 200 meter søndag. Tiden 24,54 er en forbedring av tidligere PB med 1,8 sekunder, og ga en flott 2. plass i G18/19.

Gracia Chiama Kongolo (20) har hatt en flott helg under Bamselekene med flere PB og to bamsemestertitler lørdag. Søndag ble det 2. plass på 200 meter etter et løp på 29,19.