BAMSELEKENE LØRDAG: Fire sprintfinaler

Søndre Land IL Friidretts utøvere gjorde seg bemerket i blant annet fire sprintfinaler under første dag av Bamselekene i Stangehallen lørdag 21. mars. Klubbens utøvere presterte åtte nye personlige rekorder i løpet av dagen.

Anja Ødegård (15), Dag Pettersen (16), Telma Eid (17) og Gracia Kongolo (18) var alle med da startskuddet gikk for sprintfinalen i sine respektive årsklasser. Tre av dem satte nye personlige rekorder.

Gracia Kongolo (18) forbedret sin PB med nærmere fire tidels sekund da hun løp inn til femteplass på tiden 8,88 i finalen i J18/19. Gracia forbedret i tillegg PB i lenge med 24 centimeter til 4,36 meter.

Dag Pettersen (16) tangerte PB da han løp inn til tiden 7,89 – tangering av PB – i forsøket på 60 meter i G16. I finalen oppnådde han ny PB med fem hundredels sekunds forbedring da han løp inn til 5. plass på tiden 7,84.

Telma Eid (17) gikk til finalen på 60 meter i sin årsklasse med ny PB 8,33 (se egen artikkel) i forsøket. Dette er ny klubbrekord for kvinner senior i SLIL. 2. plass i forsøksheatet ble fulgt opp med 5. plass i finalen på tiden 8,34. Telma vartet i tillegg opp med 10,25 meter med kule 3 kg, som er første gangen hun støter over ti meter.

Anja Ødegård (15) kom inn til 2. plass i sitt forsøksheat på 60 meter. Det ga finaleplass og 6. plass i avslutningen i J16.

Runa Bergum Nilsen (13) forbedret PB på 60 meter stort da hun løp inn til 9,85 i sitt heat i J13.

Sivert Klevengen Kvitvær (12) forbedret PB på 600 meter med nærmere to sekunder da han løp inn til seier i sitt heat i G12 på tiden 1.57,31. Sivert var i tillegg nær PB i lengde med 3,79 meter.