Den første aktivitetsuka ble fredag avsluttet med grilling i nordenden av idrettsparken. Kommende uke rykker en ny gruppe med vel 20 deltakere inn til den andre aktivitetsuka.

Den første aktivitetsuka vel i havn

Den første av to gratis aktivitetsuker for barn og ungdom er vel i havn. Dern første uka er blitt preget av at Søndre Land har vært i sentrum av ekstremværet «Hans» ved at aktivitetene måtte finne alternative løsninger de første dagene. Dette ga oss utfordringer knyttet til transport, noe vi løste på strak arm så alle deltakerne kom seg til og fra de varierende tilholdsstedene fra dag til dag.

Mandag og tirsdag ble aktivitetene flyttet inendørs til Søndre Land-hallen, som Søndre Land kommune sporty åpnet opp på kort varsel. Da hallen tirsdag kveld måtte tas i bruk som evakueringssenter for berørte av flom, flyttet vi onsdag aktiviteten til Sportshytta på stadion. Takk til Søndre Land IL Fotball som stilte lokalene til disposisjon.

Torsdag og fredag var det endelig oppholdsvær, og aktivitetene kunne fortsette utendørs i Søndre Land Idrettspark som planlagt med «Friidrettens dag» torsdag og grilling av pølser fredag.

Under veis i aktivitetsuka har det vært mye lek, moro og sosialt samvær på tvers av alder og etnisitet. Uka har fungert etter intensjonen med å være et inkluderende, gøyalt og gratis somerferietilbud med rom for både fysisk lek og stilleaktiviteter. Så her har det vært både løping, hoppig, kastig, ballspill, brettspill og helt stille aktiviteter – alt etter ønske og behov.

Søndre Land IL Friidrett tilbyr gratis aktivitetsuker de to siste ukene i skolens sommerferie for fjerde året på rad takket være gavemidler fra Gjensidigestiftelsen. Dette gjør det også mulig å engasjere noen av klubbens ungdomsutøvere som ledere som sommerjobb.

Kiwi Hov sponser frukt til aktivitetsukene alle dager, noe som gjør at bananer og epler er tilgjengelig for deltakerne hver dag.

Kommende uke rykker vel 20 nye deltakere inn til en ny aktivitetsuke i idrettsparken. Nå ser værvarselet også tålelig bra ut, så vi satser på at idrettsparken kan være tilholdsstedet hele uka.

Se flere bilder på Instagram