Telma Eid – her da hun vant NM gull i sjukamp for kvinner senior i fjor høst.

Det meste av innendørssesongen utgår

Det blir i beste fall en svært begrenset konkurransesesong for friidrett innendørs denne vinteren. Det meste av konkurranser er enten avlyst eller utsatt på grunn av pandemien.

Per i dag er det kun definerte eliteutøvere som kan konkurrere. I friidrett vil det si fra oppnådd kvalifikasjonskrav/deltakelse til hovedmesterskapet for senior utendørs. Også deltakere i fjorårets NM i mangekamp for senior innendørs og utendørs er gitt definisjonen eliteutøvere. For alle andre er konkurranser satt på vent.

Søndre Land IL Friidrett har én utøver som faller inn under det definerte eliteutøverbegrepet. Telma Eid har senior-NM kravet i mange øvelser, to 4. og en 5. plass fra hovedmesterskapet i Bergen i fjor høst og ble norgesmester for kviner senior i mangekamp både innendørs og utendørs i 2020.

Telma sesongdebuterer i et elitestevne i Trondheim 7. februar. Flere av klubbens utøvere er like ved å ha oppnådd kravene til senior-NM, men kan per dags dato ikke delta i konkurranser. Det samme gjelder alle barn- og ungdom, som kan trene sammen men ikke konkurrere.

Ungdoms-NM, Hovedmesterskapet innendørs og Ungdoms-NM mangekamp er alle avlyst eller utsatt. For aldersgruppen 15 til 17 år vil det om mulig bli forsøkt å sette opp igjen et Ungdoms-NM i mangekamp og regionale konkurranser for UM enkeltøvelser i mars.

Det eneste nasjonale mesterskap som ser ut til å kunne gå som oppsatt er NM mangekamp for junior og senior helgen 20. og 21. februar. 15-17 års klassene er allerede avlyst/utsatt, mens det for seniorene håper å avvikle et mesterskap innenfor begrensingen på 50 deltakere.

Også friidretstinget, som skulle vært avholdt i vinter, er utsatt.

For barn og ungdom håper vi pandemisituasjonen kan tillate i det minste små lokale innendørsstevner på ettervinteren. Mange savner å konkurrere, prøve å sette nye perser og oppleve at trening gir framgang. KM innendørs 11 år til senior for Innlandet, som skulle gått i januar, er per i dag satt opp igjen en lørdag i mars den helga avlyste Bamselekene skulle gått av stabelen.

Ledelsen i Norges Friidrettsforbund publiserte et åpent brev til Norges Idrettsforbund denne uken. Les brevet her.