Frisk duell i innspurten blant de yngste.

Fin start på Landkarusellen

27 løpere stilte til start da Land Løpskarusell sesongåpnet på Lyngstrand Camping onsdag kveld 28. april.Det ble levert spreke prestasjoner på både kort og lang distanse.

Smittevernregler begrenser for tiden deltakelsen også i løp. Mens barn og ungdom under 20 år kan delta i regionale konkurranser, kan vokse over 20 år kun delta innenfor den kommunen de bor i.

På Lyngstrand onsdag var det løpere fra både Søndre Land, Nordre Land og Gjøvik i de yngre årsklassene, mens det kun var Søndre Land-løpere blant de voksne.

12 barn løp 400 meter fellesstart. Her var tempoet høyt fra start til mål med 11-åringene Emil Koll Rønningen og gard Gjerdalen fra Nordre Land IL som de to raskeste på lik bestetid 1.35,7. Julie Røstad (12), også hun fra Nordre Land, kom i mål like bak gutta.

På to runder (1800 meter) i den lange løypa var det søndrelandingene som førte an. Aksel Stavik Moshagen (13) var først over mål på tiden 7.55,6 – fire tidels sekund foran Edel Agnethe Glomsås-Eide (12).

På full distanse 3600 meter (fire runder) var Roger Vestrum fra Søndre Land IL Friidrett den hvasseste. Han løp alene i front hele løpet, og kom i mål på tiden 13.00,9. Nærmest fulgte junior Henrik Haugen Vestrum (16) på tiden 14.11,9.

Raskest av kvinnene var Kjersti Ingebrigtsen med tiden 16.53,2.

Her er alle resultatene: Resultater Lyngstrand 28.04.2021