Gracia Kongolo hoppet til NM-bronse

Gracia Thiama Kongolo (21) hoppet 2,56 meter i lengde uten tilløp, og vant bronsemedalje i kvinnenes seniorklasse under andre dag av hovedmesterskapet (NM for senior) innendørs i Rudhallen i Bærum. Gracia hoppet 2,56 hele tre ganger i konkurransen. Resultatet er tangering av hennes egen personlige rekord og klubbrekord for kvinner senior i Søndre Land IL.

Gracia i ett av sine hopp under søndagens NM-konkurranse.

Gracia holdt tredjeplassen gjennom det meste av konkurransen, som samlet 12 av landets spenstigste kvinner. Hun holdt stand gjennom finalerunden med en centimeters margin til fjerdeplassen. Framover var det støre avstand, da det ble satt ny norgesrekord i konkurransen. Oda Utsi Onstad, som representerer bergensklubben Norna-Salhus, hoppet hele 2,93 meter og forbedret norgesrekorden for kvinner senior med en centimeter.

  • – Jeg var så spent før konkurransen at jeg nesten ikke fikk sove natt til søndag. Sommerfuglene i magen var med helt fram til konkurransen startet. Jeg skulle gjerne ha perset også, men så ble det tangering tre ganger, sier en glad og fornøyd NM-medaljør fra Fall etter sin hittil beste prestasjon på friidrettsbanen.

Gracia er den sjette av dagens utøvere i Søndre Land IL Friidrett som vinner medalje i et offisielt norsk mesterskap, og den første i seniorklassen.

Også Telma Eid (20) kvalifiserte seg til finalen i lengde uten tilløp for kvinner senior. Hun hoppet 2,43 meter – en forbedring av personlig rekord med tre centimeter. Dette ga henne en 8. plass i det sterke selskapet.

Josue (16) og Caleb (18) Muamba Kongolo hoppet søndag lengde uten tilløp i menn junior U20. Begge to hoppet seg inn blant de åtte beste til finalen. Caleb hoppet 2,94, som er en forbedring av personlig rekord med to centimeter. Josue hoppet 2,92 – to cm bak sin personlige rekord. Resultatene holdt til henholdsvis 7. og 8. plass i konkurransen.

Les også: Caleb Kongolo ble norgesmester lørdag

Her er alle NM-resultatene

Les rapport fra alle øvelser på friidrettsforbundets hjemmeside

 

Telma Eid med ny personlig rekord i lengde uten tilløp, 2,43.

Caleb Kongolo forbedret personlig rekord i lengde uten tilløp med to cm til 2,94.

Josue Kongolo hoppet 2,92 i lengde uten tilløp.