Nikolai Stavik Moshagen (t.v.) og Nissi Kongolo tilbringer inngangen til det nye året på treningsleir på Tenerife.

Møter det nye året på treningsleir med sol og varme

Nissi Kongolo (16) og Nikolai Stavik Moshagen (17) møter det nye året med trening i sol og varme på Tenerife. Der deltar det på den årlige treningsleiren til Innlandet Friidrettskrets, som også samler utøvere fra 15 år til senior fra andre kanter av landet. Målgruppen for treningsleiren er utøvere fra 15 år til senior som minst holder et nivå der de er kvalifisert for deltakelse i offisielle norske mesterskap fra UM og oppover.

Klare for avreise fra Gardermoen 28. desember.

Treningsleiren startet med avreise fra Gardermoen tirsdag 28. desember, og pågår i to uker. Utøverne holder base på Coral Compostela Beach Golf, som er en del av en omfattende sports- og treningskompleks. Det er for eksempel bare 500 meter å gå fra der de bor til friidrettsbanen.

Det er mange trenere, både fra Inlandet og andre kretser, med på treningsleiren. Det er en til to økter på banen daglig, i tillegg til styrketrening og løpeøkter på mykere underlag. For alle starter dessuten dagen med enten joggetur eller bassengsvømming på morgenkvisten.

Tidligere har SLIL-utøvere som Telma Eid, Caleb Kongolo og Josue Kongolo deltatt på den årlige kretstreningsleiren. Nissi og Nikolai er førstereisgutter i år. Begge er nå blitt så treningsvante at de kan tåle en treningsleir med enda mer trening enn i normalukene her hjemme. Josue Kongolo reiser for øvrig etter til Tenerife 3. januar, da sammen med en gruppe fra Bergen hvor han studerer.

Nissi trener per nå hovedsaklig for sprint, lengde og kule, mens Nikolai trener for tikamp. Det innebærer at fire meter lange staver er en del av reisebagasjen.

Nyttårsaften skal deltakerne på treningsleiren samles til festmiddag på strandrestauranten ved Coral Compostela Beach Golf. Første nyttårsdag er det tilbud om tur til det viulkanske fjellet Teide.

Etter hjemkomst er det planlagt en konkurransesesong innendørs her hjemme. det er blant annet terminfestet KM i slutten av januar, UM/NM mangekamp i februar og UM i mars.