182 sprekinger løp Fra fjord til Helvete

Det ble ny deltakerrekord i motbakkeløpet Fra fjord til Helvete, som ble arrangert for tredje året på rad i Hov lørdag 17. juni. 182 løpere tok seg opp de 400 høydemeterne i den fire kilometer lange løypa fra småbåthavna i Kråkvika til Helvete oppe på åskammen ovenfor Hov sentrum.

Den tidligere langrennsstjernen Bente Skari (tidligere Martinsen) og sønnen Filip (bildet) var blant dem som startet i løpet. Skari, som er fem ganger individuell verdensmester og en ganger olympisk mester i landgrenn, hadde satt seg som mål å gjennomføre under 30 minutter, noe hun klarte med glans. Hun kom inn til tiden 23,54, 0, som var beste tid av alle blant kvinnene.

Løpet, som er et arrangementssamarbeid mellom Søndre Land IL Friidrett og Søndre Land IL Ski, ble en folkefest også langs løypa. Løpet arrangeres som en del av bygdefestivalen Tid for Tømmer, som sørget for folkeliv langs løypa – spesielt da løperne passerte gjennom Hov sentrum.

Det første året løpet ble arrangert, i 2015, var det like i underkant av 100 deltakere. I fjor deltok  163 løpere, mens det i år altså økte til 182 deltakere samlet i trim- og konkurranseklassene.

Premieutdeling foregikk fra festivalscena i Hov sentrum kort tid etter at alle løperne var i mål. I kveld kan både motbakkeløpere og publikum kose seg videre med konserten Fjordflyt i Kråkvika nede ved Randsfjorden.

Per-Christian Lysaker Torgersrud fra Lillehammer satte ny løyperekord med tiden 17.45,0. Han hadde selv den gamle rekorden med  18.38,5 fra i fjor.

Beste Søndre Land-løper ble Eskild Fladsrud på tiden 22.07,0, med Roger Vestrum like bak på 22.10,0. Beste kvinnelige løper fra Søndre Land var Elise Tveit Venås på tiden 27.12,0.