TRENINGSVENNINNER

JR-NM FREDAG: GULL OG SØLV TIL VENNINNENE

Thea Leirfall Bremseth fra Stjørdal Friidrettsklubb og Telma Eid fra Søndre Land IL Friidrett har det til felles at de trener sammen under Ranheim-trener Roger Hollups kyndige veiledning når de oppholder seg på studier i Trondheim. Fredag vant de henholdvis gull og sølv i U23 under junior-NM i Kristiansand.

Telma hoppet 1,69, som er tredje gangen hun oppnår dette resultatet eller bedre i 2020. Før inneværende sesong var persen 1,66. Nå er den 1,71, satt da hun vant NM-gull i mangekamp for kvinner senior på Fagernes forrige helg. Thea vant med resultatet 1,77.

Etter å ha oppholdt seg og trent hjemme i Søndre Land siden midten av mars, tar Telma kommende uke veien tilbake til Trondheim for sitt tredje år med psykologistudier der. Etter god framgang – et resultat av økt treningsinnsats det siste året – er det en treningsmotivert Telma som setter lista enda høyere for de kommende sesonger.

Men først er det lengde under junior-NM lørdag, og 100 meter hekk g tresteg søndag. Det kan gi nye oppturer for Telma.

Josue Kongolo i finalen på 100 bmeter menn U20.

Fredag var også Josue (18) og Caleb (20) Kongolo i aksjon på Kristiansand stadion. Begge på 100 meter, henholdsvis i menn U20 og U23.

Josue tok seg til finalen etter 11,57 i forsøket. I finalen senket han tiden til årsbeste 11,45 – åtte hundredels sekund bak pers. I finalen lå Josue langt fremme første halvdel av løpet, før han mistet posisjon – og fart – på tampen. Josue sliter fortsatt med en betennelsestilstand i kneet, som har plaget han i flere år.

Caleb ville mye, men fikk ikke sprintteknikken til å sitte slik han kan på sitt beste. Han fikk 11,73, to tideler etter pers og årsbeste. Caleb satser nå på å revansjere seg på 200 meter – en distanse han oppnådde personlig rekord på for en uke siden

Her er ale resultatene fra Junior-NM