JrNM LØRDAG: Søndre Land-kvinnene slo til i lengdegropa

Telma Eid (20) og Gracia Thiama Kongolo (21) slo til med henholdvis bronsemedalje og femteplass i lengdekonkurransen i kvinner U23 under Junior-NM på Bislett stadion i Oslo lørdag. Telma hoppet samtidig til solid årsbeste 5,07 meter, mens Gracia satte ny personlig rekord med 4,64 meter.

Telma Eid i lengde på Bislett lørdag

Telma Eids bronsemedalje er Søndre Land IL Friidretts første medalje i et Junior-NM utendørs. At Telma kunne kjempe om medaljer i årets mesterskap visste vi på forhånd, men det var kanskje ikke lengdekonkuransen som ble tenkt på først. Telma har ikke hatt taket på denne øvelsen tidligere i år, og sto med  4,56 som årsbeste fra Nordisk Mesterskap i magekamp. Der var øvelsen sammen med spydkast med på å ødelegge for  for ny sjukamppers.

Telma Eids bronsemedalje i lengde er henne første og klubbens første i et Junior-NM utendørs.

Telma har 5,35 meter som personlig rekord, og har en potensielt god lengdehopper i seg. Det viste hun også i lørdagens sjette og siste sprang, der hun med hårfint overtramp på planken landet omkring 5,40 meter ute i sandgropa.

Gracia Thiama Kongolo i lengde under JrNM på Bislett lørdag.

Gracia Kongolo har  det siste året perset i alle øvelsene hun trener på, og har fortsatt mye å gå på. Lørdag forbedret hun PB i lengde med 18 cm til 4,64 i første omgang. Deretter slet hun med å treffe planken, men hadde under veis i konkurransen hopp som viste at hun er kapabel for å hoppe fem meter med god treff på satsplanken.

Telma løp direkte fra lengdekonkurransen til høyde, der det endte med 4. plass med resultatet 1,60. Både sølv- og bronsemedaljen ble delt ut på 1,66, som er identisk med Telmas PB.

Caleb Muamba Kongolo på 200 meter på Bislett-NM lørdasg

Caleb Muamba Kongolo (18) løp 200 meter i menn U20 lørdag. Han løp en forrykende sving, og var blant de to-tre første ut på langsida i sitt heat. Men etter 110 meter møtte han «veggen» og sakket bakover i feltet. Han kom likevel inn til årsbeste 23,87 under godkjente vindforhold, 16 hundedels sekund bak PB fra i fjor. Under litt for mye medvind har Caleb tidligere i år løpt helt ned på 23,3-tallet, og en tilsvarende tid kunne brakt han helt til finalen i NM lørdag.

JrNM på Bislett fortsetter søndag med seks SLIL-utøvere i aksjon. Telma og Gracia skal ut i finale i tresteg kvinner U23. Telma skal også løpe finale på 100 meter hekk. Caleb er med når menn U20 skal igang med finalen i kulestøt 6kg, mens kvartetten Trym Olsson Røen (20), Caleb Kongolo (18), Are Bergum Nilsen (18) og Olav Bergan Stuedal (18) skal løpe 1000 meter stafett i menn U23. Det kan du følge live her. (Se SLIL-utøvernes tidsskjema her)

Her er alle NM-resultatene