Kvartetten Graci Kongolo, Telma Eid, Josue Kongolo og Caleb Kongolo deltar i senior-NM innendørs denne helgen.

Kvartett deltar i NM innendørs

Denne helgen står Norgesmesterskapet i friidrett innendørs for tur i Bærum Idrettspark. Fra Søndre Land IL Friidrett deltar Gracia Kongolo (23), Telma Eid (22), Caleb Kongolo (20) og Josue Kongolo (18).

Mesterskapet samler hele norgeseliten i friidrett, og finaleøktene sendes direkte på Nrk TV både lørdag og søndag. I tillegg til seniorøvelsene er det innlagt juniormesterskap i hopp uten tilløp. Fra Søndre Land deltar Josue Kongolo i juniorklassen i lengde og høyde uten tilløp, mens klubbens tre øvrige utøvere er i seniorklassene.

Flest øvelser er det Telma Eid og Caleb Kongolo som skal igjennom. Begge har fire starter i mesterskapet.

Telma er norgesmester av året i mangekamp for kvinner senior innendørs, og starter i totalt fire øvelser i NM. Disse er høyde, tresteg, lengde uten tilløp og høyde uten tilløp. Telma har gode medaljemuligheter i høyde uten tilløp, og skal kunne bite godt fra seg også i de øvrige øvelsene. Ikke minst blir det spennende om hun kan nå 1,70-grensa i høyde og 12-metersgrensa i tresteg.

Caleb er juniornorgesmester de to siste årene i høyde uten tilløp. Han har medaljer også fra lengde uten tilløp i juniorklassen. Nå er han første års senior, og møter knallhard konkurranse. Caleb satte personlig rekord i høyde uten tilløp (1,56) så sent som i november, og har hoppet 1,60 på trening. På sitt beste kan han konkurrere om medalje også i seniorklassen. Caleb skal i tillegg løpe 60 meter og støte kule (7,25 kg), og er i form til persnivå i begge øvelsene.

Gracia Kongolo har sin sterkeste øvelse i lengde uten tilløp, der hun er bronsevinner i kvinnenes seniorklasse både i 2018 og 2019. Kan hun igjen hoppe opp mot personlig rekord er en ny medalje innen rekkevidde.

Josue Kongolo er blant medaljekandidatene i begge sine øvelser i juniorklassen. I lengde uten tilløp vant han sølv i fjor, og det blir spennende om han kan strekke seg enda lenger over tre meter i år. I høyde uten tilløp er han god for minst 1,50 om timingen i satsen sitter.

Du kan lese mer om NM i friidrett her.

Se friidrett.nos forhåndsomtale av mesterskapet her.

Se Nrk´s sendeskjema her.