Lerøy-Lekene er sesongens store mål for 13- og 14-åringene

Friidrettssesongens store mål for 13 og 14 år gamle utøvere er Lerøy-Lekene (Ungdomslekene) på Hamar helgen 8.-9. september. Dette regnes som et uoffisielt NM for disse to aldersklassene.
Det er mange utøvere fra Søndre Land som har gode minner fra Lerøy-Lekene de siste 7-8 årene. Stevnet, som har hatt ulike navn som NCC-Lekene, Peab-Lekene og Bendit-Lekene, har fra 2017 båret Lerøy-Lekene som navn. Stevnet ble tidligere arrangert på Lillestrøm, og har i flere år nå blitt avholdt på Jessheim Friidrettsstadion. Fra i år er Hamar vertskap for stevnet.
Lagene til Lerøy-Lekene tas ut av friidrettskretsene, og alle 13- og 14-åringer fra vår klubb som deltar på stevner (har resultater) vil være høyaktuelle på Opplands lag. Vi har ganske mange aktive 13- og 14-åringer i Søndre Land IL Friidrett i år, så klubbens utøvere bør kunne utgjøre en betydelig andel av Opplands lak i lekene til høsten.
Det arrangeres 2-3 Lerøy-samlinger gjennom sesongen som forberedelser til Lerøy-Lekene. Disse er åpne også for neste års Lerøy-deltakere, 12-åringer. Den første samlinga er på Lillehammer søndag 13. mai. Her er SLIL-utøverne Caleb og Josue Kongolo blant instruktørene. Det er planlagt en samling på Gjøvik til høsten, og ytterligere en i Oppland som ikke er dato- og stedfestet ennå.
Påmelding til Lerøy-samlingen 13. mai skjer samlet for klubben. SLIL-utøvere som vil delta melder seg på til sportslig leder innen onsdag 25. april.