Nissi Kongolo med gullmedaljen som bevis for at han er norsk juniormester i lengde uten tilløp.

Nissi ble norgesmester

Nissi Kongolo (17) ble søndag norsk mester i lengde uten tilløp for menn junior U20. Nissi er tidligere norsk ungdomsmester to ganger i lengde med tilløp, men søndagens gull er hans første NM-tittel i juniorklassen.

NORGESMESTER: Nissi får gullmedaljen rundt halsen av sleggekaster og OL-medaljør Eivind Henriksen.

Nissi tangerte personlig rekord 3,04 i sitt lengste hopp, som kom i sjette og siste omgang. Etter de fem første forsøkene lå han utenfor pallen, men han mobiliserte altså det som skulle til for å vinne gull i sitt aller siste hopp for dagen.

Nissi var blant medaljekandidatene også i høyde uten tilløp lørdag. Her ble det med 1,45 og 5. plass denne gangen for den spenstige utøveren med 1,50 som pers.

Nissis bror Caleb (23) konkurrerte i seniorklassen, der han tidligere har en bronse fra høyde uten tilløp. Caleb, som har 1,56 som personlig rekord i høyde uten tilløp bommet lørdag på åpningshøyden 1,50, og ble dermed stående uten resultat i konkurransen.

Også for Caleb gikk det bedre i lengde uten tilløp søndag. Der hoppet han 2,98 meter, som ga 8. plass i menn senior. Caleb støtet også kule (7,26) kg, men var et stykke bak personlig rekord med resultatet 11,29 meter. caleb var også påmeldt på 200 meter, men sto over den øvelsen etter føling med en kranglete hamstring i forkant av mesterskapet.

Også Josue Kongolo (21) deltok i seniorklassen i helgens NM. Josue studerer i Bergen og representerer Gneist Il under studiene, og skal sommerrepresentere moderklubben i sommerferien Josue løp seg til semifinale på 60 meter etter 7,07 i forsøket, og han ble firer i lengde uten tilløp med en lengstehopp på 3,06 meter.

Her er alle NM-resultatene.