F.v. Gracia, Nissi, Caleb og Josue Kongolo.

NM-helga: Søsknene Kongolo leverte – vant tre medaljer

Fire søsken Kongolo fra Søndre Land har denne helgen deltatt i hovedmesterskapet (NM for senior) innendørs i Ulsteinvik. Det endre med en sølv til Josue (20), bronse til Nissi (16) og bronse til Gracia (25). Caleb var også svært nær en medalje da han ble firer i mennenes høyde uten tilløp.

Nissi med sølvmedaljen fra høyde uten tilløp.

Yngstemann Nissi deltok i sitt første mesterskap på høyeste norske nivå, og innfridde til gagns da han tangerte personlig rekord på 1,50 i høyde uten tilløp. Dette ga sølvmedalje i mennenes juniorklasse. Søndag fulgte han opp med 2,90 meter i lengde uten tilløp, som ga 6. plass. Det var tett framover på lista, kun ti centimeter opp til gullet.

Grasia med bronsemedaljen fra lengde uten tilløp.

Gracia var blant forhåndsfavorittene i seniorkvinnenes lengde uten tilløp. Hun svarte opp dette med 2,60 allerede i første omgang. Det holdt til en tredjeplass med samme lengde som sølvvinneren og kun to cm bak gullet. Det som skilte fra sølvmedaljen var at Gracias nest lengste hopp målte 2,50, mens konkurrenten hadde to hopp på 2,60. Med helgens bronse har Gracia to bronse og en sølv fra de tre siste NM i øvelsen.

Josue Kongolo (t.h.) løp til ny pers 7,05 under helgens NM innendørs.

Josue, som under studier i Bergen representerer Gneist IL, forbedret søndag personlig rekord i lengde uten tilløp til 3,16 meter, som ga en sterk bronsemedalje i mennenes seniorklasse. Lørdag løp har fort på 60 meter. Først med 7,10 og videre kvalifisering til semifinale. I semien forbedret han tiden til ny personlig rekord 7,05 og ble femmer i sitt heat på samme tid som fireren. De fire beste i hvert semifinaleheat gikk til finalen, så her var Josue svært nær sin førse sprintfinale i et senior-NM.

Caleb tok 1,50 i første forsøk i høyde uten tilløp. Deretter ble det tre riv på 1,55 på Caleb, som har 1,56 som personlig rekord. 1. 50 ga 4. plass til utøveren som vant bronse i forrige NM og er to ganger norsk juniormester fra årene før han ble senior.

Her er alle NM-resultatene