Fire søsken Kongolo deltar i helgens hovedmesterskap i Ulsteinhallen.

Fire søsken Kongolo fra Søndre Land – Nissi (16), Josue (20), Caleb (22) og Gracia (25) – deltar denne helgen i hovedmesterskapet (senior-NM) innendørs i Ulsteinvik. Ikke bare det, men i følge friidrett.no’s forhåndsomtale av mesterskapet er de også blant medaljefavorittene.

Det er først og fremst i hoppøvelser uten tilløp søsknene Kongolo skal kjempe om medaljer i Ulsteinhallen. Gracia Kongolo mtales til og med som en av de heteste gullkandidatene blant 14 utøvere i kvinnenes lengde uten tilløp. Gracia vant sølv sist NM innendørs ble arrangert for to år siden, og bronse året før der. Hun har trent spesifikt for øvelsen gjennom høsten og vinteren, og er kapabel til å forbedre sin personlige rekord og klubbrekord for kvinner senior. Gjør hun det, skal konkurrentene også perse for å slå henne.

Caleb Kongolo er to ganger juniornorgesmester i høyde uten tilløp, og vant bronse i sitt første senior-NM for to år siden. Han har 1,56 som personlig rekord og 1,60 inne. En utøver skiller seg ut med 1,67 som årsbeste, mens de øvrige ligger i området 1,55 til 1,60 meter. Der vil Caleb være med å kjempe om medalje igjen.

I hoppøvelsene uten tilløp er det også juniorklasse under mesterskapet. Her stiller Nissi Kongolo som yngste deltaker, men også medaljekandidat i både lengde uten tilløp og høyde uten tilløp. Nissi er best i Norge i disse øvelsene i sin årsklasse. I helgen møter han konkurrenter opp til 20 år.

Josue Kongolo perset på 60 meter til 7,06 så sent som for en uke siden, og er endelig på vei tilbake til sitt potensiale etter langvarige skadeproblemer. Josue, som representerer Gneist IL på studiestedet Bergen under mesterskapet, kan når som helst løpe 60 meter under sju blank.

Det blir spennende å følge han og resten av søskenkvartetten gjennom helgen. Nrk sender fra mesterskapet, som også streames live på friidrettskanalen fra første til siste øvelse lørdag og søndag.

Les forhåndsomtale og finn lenke til live-TV her