NM jr SØNDAG: 3 cm fra medalje i høyde

Telma Eid (17) fra Søndre Land IL Friidrett hoppet 1,60 og ble nummer 8 i høydefinalen i U19 under NM i friidrett for junior i Byrkjelo søndag 16. august. Med dette resultatet var hun kun tre centimeter bak bronsemedaljevinneren i konkurransen.

Det var vanskelige forhold for høydehopperne med småsurt vær og regn. Telma gikk over både 1,55 og 1,60 i tredje og siste forsøk, men lyktes deretter ikke på neste høyde, 1,63.

U-19-konkurransen ble vunnet av Caroline Fleischer fra Ski IL med 1,69, foran Guro Bakken Andresen fra Brandbu IF med 1,66. Bronsen ble vunnet av Thea Bremseth Leirfall fra Stjørdal med resultatet 1,63. Også U22-klassen for kvinner ble vunnet på 1,66.

Deretter fulgte fem hoppere på 1,60. Telma ble rangert bakerst av disse ut i fra antall riv i konkurransen. Hun har 1,66 som personlig rekord fra tidligere i år, og hoppet 1,65 så sent som på Hønefoss sist onsdag.

Telma har levert et flott mesterskap i Byrkjelo, med finale i tre hoppøvelser og stor framgang siden hun debuterte i junior-NM sammenheng i fjor. Fredag ble det 6. plass i lengde med tangering av personlig rekord på 5,35 meter. Lørdag ble det 9. plass i tresteg og søndag altså 8. plass i høyde.