På vei mot pers på 110 meter hekk.

Nikolai uttatt på U18-landslaget til nordisk

Nikolai Stavik Moshagen (17) er av Norges Friidrettsforbund (NFIF) uttatt til å representere Norge i U18-klassen under nordisk mesterskap i mangekamp. Mesterskapet arrangeres i Seinäjoki i Finland lørdag 11. og søndag 12. juni 2022.

Dette blir Nikolais første konkurranse med det norske flagget på brystet. Han er uttatt på bakgrunn av resultatet han oppnådde under Ungdoms-NM i mangekamp på Hamar for en drøy uke siden. Der forbedret han sin personlige rekord i 10-kamp med cirka 700 poeng, og satte personlig rekord i seks av de ti enkeltøvelsene. Resultatet han oppnådde holdt til sølv i en konkurranse der vinneren oppnådde et resultat over kravet til deltakelse i U18 EM.

Nikolai har forbedret seg stort i flere øvelser så langt denne sesongen. Samtidig har han også øvelser, som stavhopp og diskos, hvor han har mye å gå på.

Søndre Land IL Friidrett gratulerer så mye med uttaket.

Les mer om uttaket her

Med uttaket til nordisk mesterskap i mangekamp følger han i fotsporene til en annen mangekjemper fra Søndre Land IL Friidrett, Telma Eid (24). Hun var en del av rekrutteringslandslaget i mangekamp fra hun var 16 år, og har deltatt for Norge i fire nordiske mesterskap i mangekamp. Telma har vunnet fire NM-gull i mangekamp for kvinner senior.