Nikolai på stavtrening.

NM og UM mangekamp denne helgen

Denne helgen arrangeres NM for senior og junior, og Ungdoms-NM for J/G 15 til 17 år i mangekamp i Rudhallen i Bærum Idrettspark. Nikolai Stavik Moshagen representerer Søndre Land IL Friidrett i G17.

Mesterskapet samler totalt et 50-talls deltakere, flere av dem på høyt internasjonalt nivå. Mangekamp er i medvind i Norge. Selv om mangekampfamilien er liten, er det de mest allsidige atletene som satser på disse konkurransene.

Nikolai ble firer i Ungdoms-NM utendørs i fjor. Innendørs ble mesterskapssesongen i fjor avlyst, innkludert UM i mangekamp. I 15 års klasen for to år siden gjorde Nikolai en flott første dag, men skadet seg ved starten av dag to.

Mens det er tikamp utendørs, handler det om sjukamp innendørs. Øvelsene i G17 er 60 meter, lengde, kule og høyde lørdag, og 60 meter hekk, stav, og 1000 meter søndag.I mangekamp er det kun tre forsøk i tekniske øvelser, mot seks i andre konkurranser.

Det stiller fire utøvere til start i G17. Nikolai er i god form foran mesterskapet. Han har trent godt og uten skader siden innendørstreningene tok til i høst, og han har nylig tilbakelagt en vellykket to ukers treningsleir på Tenerife.

Helgens naturlige mål er å prestere på personlig rekord-nivå i alle øvelser.

Du kan lese mer om mesterskapet her, inkludert lenke til live resultatservice.