Nikolai Stavik Moshagen i lengde under første dag av NM/UM i mangekamp.

NM MANGEKAMP: I medaljekampen etter perser på rekke og rad

Nikolai Stavik Moshagen presterte fremragende under første dag av Ungdoms-NM i mangekamp lørdag. Det ble personlige rekorder i tre av fire øvelser første dags av sjukampen, noe som gjør at han er med i medaljekampen foran søndagens tre avsluttende øvelser.

Det startet med 56 hundredels sekund forbedring av personlig rekord på 60 meter. Tiden 7,73 var tredje best i mangekampen i G17. Tredje best var han også i lengde, etter å ha forbedret personlig rekord med 36 centimeter til 5,90 meter.

Deretter fulgte Nikolai opp med klar innendørsbeste i kulestøt, 12,18 med femkiloskula. Resultatet er kun ti cm bak utendørspersen fra i fjor, og ga andreplass i mangekampkonkurransen i G17.

I Lørdagens fjerde og siste øvelse, høydehopp, var Søndre Land-utøvere best i sin klasse. 1,82 – forbedring av personlig rekord med to cm – ga klar seier i øvelser. Han var for øvrig bare to hårfine riv unna å klare også 1,85.

Nikolai står med poengsummen 2466 og tredjeplass i G17 etter første dag. Konkurransen er jevn så langt, med sølv kun fire poeng foran og lederen etter første dag 80 poeng foran. Tilbake til bestemann utenfor pallen er det 656 poeng.

Mangekampen fortsetter med 60 meter hekk, stavhopp og 1000 meter søndag.

Her er resultater fra NM og UM i mangekamp.