Perser og innfridd UM-krav under kohortstevne 2

Med så godt som hele konkurransesesongen innendørs avlyst på grunn av pandemisituasjonen, er det mulig igjen å arrangere små lokale stevner for utøvere i aldersbestemte klasser. Under «kohortstevne 2» Søndre Land Hallen torsdag kveld viste noen av klubbens utøvere at treninga gjennom vinteren har gitt framgang.

Nikolai Stavik Moshagen innfridde kvalifiseringskravet til Ungdoms-NM i G16 med et kulestøt (5 kg) på 11,51 meter. Nissi Kongolo (15) leverte et nasjonalt  toppresultat i kulestøt (4 kg) i sin årsklasse med 13,58 meter, som er godt innenfor UM-kravet i hans årsklasse.

Resultatene var personlige rekorder for begge to. Nikolai nesten like langt som han støtet med fire kilo i fjor, og Nissi 31 cm lenger enn han støtet i kohortstevne 1 tidligere i vinter. Han har dermed støtet 89 cm lenger nå enn har gjorde innendørs i fjor.

Personlige rekorder ble det også på 14-åringene Eline Raddum Hvitsand og Hedda-Elida Johansen. I kulestøt 3 kg med henholdsvis 8,74 og 7,22 meter, og i høyde med henholdsvis 1,31 og 1,20 meter. Resulatene viser stor framgang for dem begge to, og gir plasseringer høyt oppe på årets innendørsstatistikk i J14.

Nikolai Stavik Moshagen hoppet feilfritt i høyde til ny personlig rekord 1,65. Han passerte lista med mange centimeters margin på 1,65, men det ville seg likevel ikke på neste høyde 1,70.

Josue Kongolo forbedret årsbeste med kule 6 kg i G18/19 til 12,79, som er kun tre cm bak innendørspersen og 36 cm bak persen utendørs. Ingvild Ladehaug, Nordre Land, hoppet 1,50 i høyde. Hun har 1,55 tidligere i vinter.

Her er resultatene