Landstafetten arrangeres Kr. Himmelfartsdag.

Stafett og løpskarusell i Hov Kr. Himmelfartsdag

Søndre Land IL Friidrett arrangerer den 52. Landstafetten i Hov sentrum Kr. Himmelfartsdag torsdag 13. mai. Etter stafetten er det mosjonsløp i Land Løpskarusell i stafettløypa.

NB: Les viktig info om smittevern lenger nede i denne artikkelen

Landstafetten så dagens lys i 1969, og den eneste gatestafetten i Vestoppland som fortsatt lever i beste velgående.

Landstafetten er blitt arrangert på Kr. Himmelfartsdag helt siden starten. Denne tradisjonen er brutt to ganger. Det var et år Kr. Himmelfartsdag falt på 17. mai, samt i 2020 på grunn av koronasituasjonen. I år kan vi igjen arrangere stafetten innenfor definerte smittevernregler.

Åtte etapper

Stafetten starter kl. 13.00, mens det blir Land Løpskarusell cirka kl. 14.15. Det gjelder en del begrensninger både i stafetten og karuselløpet som følge av smittevernregler.

Stafetten er for løpere i alderen 11 til 16 år, og har 8 etapper både i jente- og gutteklassen. Samlet alder på løperne kan ikke være høyere enn 108 år. Ellers disponerer lagene sine løpere fritt på de ulike etappene (se løype- og etappekart).

Start og mål foregår i Hovsbakken, rett bak rådhusets vestre inngang.

I henhold til smittevernregler er årets stafett kun åpen for klubber i Innlandet friidrettskrets. Regelverket for friidrettskonkurranser er i øyeblikket slik at barn og ungdom under 20 år kan delta i løp og stevner innenfor sin egen krets.

Se etappebeskrivelser og annen info om stafetten her:

Mosjonsløp etter stafetten

Den samme regelen gjelder også for løpene i Land Løpskarusell. Løpere under 20 år kan delta så lenge de er hjemmehørende i Innlandet. For voksne (20 år og eldre) er torsdagens karuselløp åpent kun for løpere bosatt i Søndre Land kommune.

I karuselløpet er det tre valgfrie distanser (400m/750m/2400m). Det gjelder forhåndspåmelding til løpet i Land Løpskarusell. Dette skjer ved å vippse startkontingenten til 90824969 helst senest dagen før løpet. Merk innbetalingen med navn og fødselsår på løper, samt valgt distanse.

Se deltaljer om startkontingent, lisensbestemmelser og annet for Land Løpskarusell her. Husk at påmelding til løpet 13. mai skjer ved å vippse startkontingenten til 90824969 helst dagen før løpet. Vi skal dog kunne håndtere et begrenset antall påmeldinger også på løpsdagen, men ikke i noe tilfelle senere enn kl. 13.00.

Smittevernregler

Hensyn til smittevern og -regler innebærer en del restriksjoner rundt årets arrangement. Det vil bli et avgrenset konkurranseområde i området ved start og mål på rådhusets vestside, samt ved alle vekslingsfeltene under stafetten.

Innenfor konkurranseområdet vil kun løpere, akkrediterte lagledere og løpsfunksjonærer kunne oppholde seg. Ingen andre vil ha adgang innenfor de avgrensede konkurranseområdene. De påmeldte lagene oppfordres til å holde seg til sine kohorter.

Avsperret konkurranseområde

Området med start og mål på vestsiden av rådhuset vil være avgrenset med sperrebånd, mens oppmerkingen som angir vekslingsfelt vil være avgrensningen for konkurranseområde ved vekslingspunktene. Her skal altså ingen andre enn løpere, lagledere og funksjonærer oppholde seg.

Det er alltid hyggelig med publikum på Landstafetten, men i år ønsker vi minst mulig skuelystne langs løypa. Løypa går gjennom offentlig område i Hov sentrum, så det er lov å oppholde seg der for dem som ønsker det. For alle gjelder enmetersregelen og alle andre allminnelige smittevernregler.

Åpen kiosk

Arrangøren kan tilby adgang til toalett for løpere, lagledere og funksjonærer, men ikke for publikum.

Det vil bli åpen kiosk under arrangementet med salg av vafler, kaffe og mineralvann. Kiosken vil være tilgjengelig både fra innsiden og utsiden av konkurranseområdet vest for rådhuset.

Deltakere i Land Løpskarusell vil få tilgang til konkurranseområdet vest for rådhuset når stafettløperne har forlatt det etter premieutdelingen for stafetten.