Nikolai forbedret persen sin i stavhopp med 49 centimeter i Rudhallen i Bærum.

Startet innendørssesongen med perser i Bærum og Grimstad

Konkurransesesongen innendørs drar seg nå til med både KM for Innlandet og NM i mangekamp kommende helg.

To av klubbens utøvere, Nikolai Stavik Moshagen (18) og Caleb Kongolo (23), var i aksjon også i helgen som var.

Tikjemper Nikolai var i Bærum der han deltok i seniorstevnet Bassen Sprint. Først og fremst handlet turen om stavhopptrening før kommende helgs mangekampmesterskap, noe som gikk riktig så bra. Nikolai viste at ukentlig trening på øvelsen gjennom høsten og vinteren har gitt resultater. Han forbedret sin tidligere pers på tre meter hele fem ganger i stevnet, og ble stående med 3,49 meter som sin nye pers. Han hadde i tillegg gode forsøk på 3,61, som ville vært ny klubbrekord for menn senior i Søndre Land IL.

Du kan se video av alle pershoppene på Instagram.

Ny pers ble det også på 60 meter og 60 meter hekk. På 60 meter forbedret han persen med sju hundredels sekund til 7,60, mens det på 60 meter hekk ble 9,43. Hekkene er en del centimeter høyere i 18-19 års klassen i år enn de var i 17-års klassen i fjor. Siden det var første løp på juniorhekken ble det ny pers.

Caleb studerer i Kristiansand, der han er i god trening sammen med sprint- og hopputøvere i Kristiansand IF. Søndag deltok han i Sparebanken Sør-Lekene i Grimstad. Der ble det nye bestenotering på 200 meter innendørs med tiden 23,67. Han oppnådde i tillegg 7,40 på 60 meter og 11,64 meter i kulestøt (7,26 kg).

Her er alle resultatene fra Bassen-stevnet

Det foreligger foreløpig ingen offisiell resultatliste fra stevnet i Grimstad.