Nikolai Stavik Moshagen i lengde under fjorårets innendørsmesterskap i mangekamp

I helgen er det både KM og NM

Denne helger drar friidrettens konkurransesesong innendørs seg i gang for alvor. Utøvere fra Søndre Land IL Friidrett skal i aksjon på flere arenaer på en helg der det både arrangeres KM for Innlandet og NM i mangekamp.

Mangekjemper Nikolai Stavik Moshagen (18) er fredag kveld på plass i Sandnes for å måle krefter i Junior-NM innendørs. Seks utøvere, alle på høyt nivå, er påmeldt i guttenes 18-19 års klasse.

Nikolai hadde bred framgang i løp, hopp og kast som 17-åring forrige sesong. Han vant medalje i Ungdoms-NM G17 både innendørs og utendørs, og ble belønnet med uttak på det norske U18-landslaget til nordisk mesterskap i Finland.

Konkurranse på internasjonalt nivå

Som 18-åring møter han nå enda større konkurranse i menn U20. Flere av konkurrentene i helgens innendørsmesterskap satser for å kvalifisere seg til internasjonale mangekampmesterskap kommende utendørssesong.

For Nikolai er det uansett viktigst å fortsette framgangen, noe han viste kapasitet til da han perset i tre øvelser i Bærum Idrettspark forrige helg. Mangekampen innendørs handler om sjukamp for gutta. Lørdag skal det konkrreres i tur og orden på 60 meter, lengde, kule og høyde, mens det er 60 meter hekk, stavhopp og 1000 meter søndag.

Mer info på mesterskapets hjemmeside her.

Søndre Land er en av arrangørene

I KM for Innlandet i Stangehallen er sju utøvere fra klubben påmeldt. Der stiller SLIL Friidrett også med funksjonærene i lengde og tresteg, som en av fire kluber som arrangerer mesterskapet sammen med Innlandet friidrettskrets.

KM arrangeres som et åpent mesterskap, men KM-medaljene fordeles kun til utøvere fra klubber i Innlandet. Det er innlagt NM for veteraner med nærmere 200 påmeldte i stevnet, som dermed blir en mønstring av friidrettsutøvere i alle aldere i Stangehallen lørdag og søndag.

Sju SLIL-utøvere

Fra SLL Friidrett er Mathias Bergum Lygre (13), Kasper Olsby Hoff (13), Johan Engelien Andresen (15), Aksel Stavik Moshagen (15), Eline Raddum Hvitsand (16), Noah Bakken Hesla (16) og Sander Johnsbråten (18) påmeldt i KM.

Les mer om KM innendørs og se startlister/resultater her