UM SØNDAG: Kule-bronse til Caleb Kongolo

Bronsevinner Caleb Muamba Kongolo.

Caleb Muamba Kongolo (16) vant bronsemedalje i kulestøt under ungdoms-NM i Steinkjer søndag. Resultatet 10,97 med 5 kg kule er en forbedring av personlig rekord med 21 centimeter. Før på dagen forbedret han personlig rekord med 39 hundredels sekund til 24,31 i sitt forsøksheat på 200 meter.

I kuleringen kunne det blitt ytterligere forbedring av PB da to av hans finalestøt var over 12 meter, men dessverre hårfint overtramp på ringen. Plasseringen ville uansett blitt den samme som han fikk.

Ny, flott personlig rekord ble det også til Anja Ødegård (16) i høyde. Etter å ha tatt 1,40 og 1,45 i første forsøk, forbedret hun PB med to centimeter da hun gikk over 1,50 i tredje forsøk. Det ga sjuendeplass i J16.

Hun gjorde deretter gode forsøk også på 1,55, som viste at Anja kan ha enda mer inne. Hun har nå forbedret høydepersen sin med fire cm i vinter. 1,50 meter betyr også at hun nå har greid høydekvalifiseringskravet til UM til og med 19 år.

Caleb Kongolo og Telma Eid (18) kom begge til finalen i hver sin lengdekonkurranse.

Uten å treffe på noen av de tre innledningshoppene var Caleb blant de åtte beste som fortsatte med tre finalehopp. Han fikk bedre og bedre tak på tilløp og sats utveei konkurransen, men da det begynte å stemme ble det overtramp på planken i de to siste forsøkene. Caleb ble stående med 5,49 meter fra andre omgang, men viste lengder på omkring 5,80 meter i sine to siste ugyldige sprang. Det ga åttendeplass i konkurransen.

Telma hadde en litt lignende lengdekonkurranse som Caleb. Hun kom seg med til finalen med et hopp på 4,70 meter. I finalen ble det ingen gyldige hopp, og hun endte på åttende plass. Telma løp 200 meter på 27,43 rett før hun skulle hoppe lengde.

Christoffer Tvinnereim var sistemann ut i lengde G17 av Søndre Lands utøvere. Etter de tre innledende omgangene hadde Christoffer 5,40, og gikk til finaleomgangene. Her fikk han 5,38 som lengste hopp, og ble dermed stående med 5,40 i konkurransen, som ga 8. plass.