Telma Eid vant bronse i UM

Telma Eid endte på tredjeplass og vant bronsemedalje i helgens nasjonale mesterskap i mangekamp. Etter to uker med skade etter et fall under forrige konkurranse, gjennomførte hun sjukampen i J17 i fin stil. Det endte med 4224 poeng og ny personlig rekord i sjukamp.

For Telma var det en prestasjon i seg selv å stille til start, og i tillegg gjennomføre alle sju øvelsene på et nivå like under sine personlige rekorder i alle enkeltøvelser. Forberedelsene til mesterskapet har vært alt annet enn optimale etter det uheldige fallet og skaden hun pådro seg halvveis i sjukampen i Stockholm for to uker siden.

Så sent som tirsdag greide hun ikke starte fra blokk, og onsdag var hun ennå ikke i stand til å løpe over hekker. I UM har hun ikke kjent noe særlig til skaden utover at eksplosiviteten naturlig nok har vært noe redusert. Kulestøt lørdag måtte utføres med alternativ teknikk for å gjennomføre. Alt hun både stilte opp og gjennomførte i fin stil ble positivt lagt merke til i mangekampmiljøet som var samlet under helgens mesterskap.

Telma startet andre dag av helgens UM-konkurranse med Lengde5,09 meter i lengdegropa. Dette er kun tre cm bak personlig rekord – med 30 cm å gå på på planken.

Telma ble toer i J17 i lengdekonkurransen, og forbedret resultatet sitt med mange poeng med tanke på ny personlig rekord i sjukamp.

Etter flere gode oppvarmingskast på 30-32 meter ble selve spydkonkurransen en nedtur for Telma. Det stemte ikke teknisk i tilløpet på noen av de tre forsøkene, og da gikk ikke spydet slik det har gjort på trening i det siste og under den oppløftende oppvarmingen.

Det ble dødt i to av kastene, og vel 23 meter i det eneste kastet hun fikk målt. Til sist løp hun 800 meter på tiden 2.38,25.

Det var godt nivå på konkurransen. Vinner i J17, Amanda Marie Grefstad Frøynes, greide U18-VM kravet (4900 poeng) med god margin da hun avsluttet på 5183 poeng.

Sølvmedaljevinner Line Myrestøl Johansson endte på 4601 poeng, mens Synneva Sørensen kom på plassen bak Telma med 3320 poeng.

Her er alle resultatene

Se video av Telmas sjukamp nedenfor