UNGDOMS-NM LØRDAG: Pers i første forsøk ga spydfinale

Nikolai Stavik Moshagen (15) forsvarer klubbens farger i denne helgens Ungdoms-NM for aldersklassene 15-17 år. Målet hans er å sette personlig rekord i de øvelsene han er med i. Det greide han ispyd lørdag, mens det ble 1 cm under persen i høyde.

Spydkonkurransen i G15 (600 g) startet lovende for Nikolai. Etter å ha kastet flere kast over 40 meter under oppvarmingen ble det 37,72 meter i første omgang – en forbedring av personlig rekord med 33 cm.

Kastet var langt nok til at finaledeltakelse var sikret etter et forsøk. Nikolai ville gjerne ha et resultat over 40 meter, men fikk rødt flagg på alle de påfølgende fem kastene. Dermed ble han stående med resultatet fra første omgang, som ga 7. plass i konkurransen.

7. plass ble det også i høyde. Nikolai tok alle høyder til og med 1,61 i første forsøk. På 1,65 kjente han litt til en lyskestrekk han nylig pådro seg i et friminutt på skolen, og ble litt reservert i forsøkene på den høyden.

Søndag står kule (4 kg) på programmet. Nikolai har perset jevnt og trutt i øvelsen gjennom høsten, og har støt over 12 meter som mål denne helgen.

Her er alle resultatene fra Ungdoms-NM.