Nikolai Stavik Moshagen (15) deltar i tre øvelser i helgens Ungdoms-NM på Jessheim.

Denne helgen er det Ungdoms-NM

Ungdoms-NM for aldersklassene 15 til 17 år arrangeres på Jessheim Friidrettsstadion denne helgen. Nikolai Stavik Moshagen (15) representører Søndre Lands farger i stevnet.

Det er et litt annerledes Ungdoms-NM som arrangeres på Jessheim. Opprinnelig skulle mesterskapet blitt arrangert for aldersklassene 15 til 19 år i Trondheim, men ble avlyst på grunn av koronasituasjonen. 18- og 19-åringene har i år derfor måttet nøye seg med deltakelse i Junior-NM.

Nikolai skal delta i tre øvelser i mesterskapet. Han var tidlig klar for to øvelser, høyde og kulestøt. Etter å ha satt ny pers i spyd på Brandbu stadion denne uken, er han også tatt inn i mesterskapet i denne ølvelsen.

Dette er Nikolais første deltakelse i et offisielt norsk mesterskap utendørs. Han har tidligere deltatt og sanket medaljer i Lerøy-Lekene for 13- og 14-åringer, og han vant en bronsemedalje i kulestøt G15 i Ungdoms-NM innendørs i begynnelsen av mars i år.

På årsstatistikene i G15 er Nikolai inne blant de ti beste i alle øvelsene han skal delta i denne helgen. Høyest oppe er han i kulestøt, tett fulgt av høyde. Han har en finaleplass (8 beste) innen rekkevidde også i spyd. Målet hans for helgen er i første rekke å sette personlig rekord i alle øvelsene han deltar i.

Du kan følge mesterskapet live på OA-TV både fredag, lørdag og søndag.

Nikolais program er som følger:

Lørdag:

Kl. 10.00: G15 – høyde (9 deltakere): Nikolai Stavik Moshagen (PB 1,62)

Kl. 16.30: G15 – spyd (11 deltakere): Nikolai Stavik Moshagen (PB 37,39)

Søndag

Kl. 13.20: G15 – kule 4 kg (9 deltakere): Nikolai Stavik Moshagen (PB 11,70)

Les mer om helgens mesterskap her

Les forhåndsomtale på friidrett.no her.

Lenke til WEB-TV