Nissi Kongolo (t.v.) vant gul og sølv, og Caleb Kongolo en bronse på Ungdoms-NMs siste dag.

UNGDOMS-NM SØNDAG: Toppet helga med gull, sølv og bronse

Ei super UM-helg ble toppet med tre nye medaljer søndag. Nissi Kongolo slo til med gull i lengdehopp og sølv i kulestøt G16. Caleb Kongolo (22) sikret seg sin andre medalje under mesterskapet da han vant bronse i kulestøt G20-22.

Nissi var i aksjon i lengdegropa allerede klokka ni søndag morgen. Han viste allerede i første hopp at han kunne nå langt i gropa. Hoppet ble målt til 5,90 meter, men satsen var 40 cm bak planken.

Deretter fulgte noen ugyldige hopp før Nissi hadde justert inn tilløpet til aller siste omgang. Da ble det fin planketreff og 6,27 meter. Nissi var den eneste av 19 utøvere som strakk seg over seks meter. Resultatet er en forbedring av hans personlige rekord med 48 cm.

I kulestøt 5 kg forbedret Nissi persen sin med 26 cm til 13,21 meter. Det ga sølv i G15.

Caleb Kongolo støter med seniorkule 7,26 kg. Han vant bronse med resultatet 11,73 meter, som er kun tre cm bak pers. Caleb hadde støt over 12 meter i konkurransen, men dessverre landet kula utenfor sektor.

Noah Bakken Hesla i lengde.

Noah Bakken Hesla oppnådde en fin 4. plass i lengde G15. Han hoppet 5,00 meter, åtte cm bak pers. I kulestøt 4 kg forbedret han persen med 31 cm til 10,19 meter, noe som ga 5. plass i G15.

Nikolai Stavik Moshagen fikk det ikke helt til å stemme verken i lengdegropa eller kuleringen søndag. I lengde ble det 5,60, som ga 8. plass i G17. I kule ble det 11,41 og 6. plass.

Det har vært et strålende Ungdoms-NM for Søndre Lands utøvere. I løpet av tre dager har de hentet med seg i alt sju medaljer: 1 gull, 4 sølv og 2 bronse