Nikolai Stavik Moshagen hoppet ny personlig rekord og vant sølv i høyde G17.

UNGDOMS-NM LØRDAG: Hoppet feilfritt til pers og vant sølv

Nikolai Stavik Moshagen vant sølv i høyde G17 med ny personlig rekord 1,83 meter under andre dag av Ungdoms-NM innendørs i Steinkjer lørdag.

Nikolai fulgte sin plan til punkt å prikke i konkurransen. Planen i en antatt tett konkurranse var å hoppe feilfritt (uten riv) til og med ny personlig rekord 1,83. Det gjorde han – i det som ble en tett konkurranse.

Nikolai på sølvplass under medaljeutdelingen for høydehopp i G17.

Alle de fire beste på norgesstatistikken innendørs i vinter stilte til start. Nikolai med 1,82 før mesterskapet, de tre andre med 1,85.

Etter å ha oppet feilfritt til og med 1,83 ledet Nikolai høydekonkurransen i G17 før lista ble lagt på 1,86. Det gjensto da tre hoppere. En hopper greide den høyden, mens to ble stående med 1,83. Nikolai vant dermed sølvet på samme høyde som bronsevinneren.

1,83 betyr også at kvalifiseringskravet for deltakelse i Junior-NM U20 er oppnådd. Du kan se flere bilder og video av hoppet på Instagram.

Elie Raddum Hvitstand oppnådde en sterk 4. plass i kulestøt J15.

Eline Raddum Hvitsand oppnådde finaledeltakelse og til slutt en sterk 4. plass i kulestøt J15 med resultatet 9,83 – kun ti cm bak personlig rekord (PB).

Nissi Kongolo senket PB på 60 meter med ett tidels sekund til 7,52 i forsøksheatet på 60 meter i G16, og kvalifiserte seg med det til semifinale. I semifinalen løp han på 7,59. Dette ga femteplass i heatet, og han var kun to hundredels sekund fra å kvalifisere seg til finalen.

Noah Bakken Hesla tangerte sin PB på 60 meter da han løp forsøksheat i G15 på tiden 8,19. Eline Raddum Hvitsand forbedret sin PB på 60 meter med ett hundredels sekund til 9,50 i sitt forsøksheat i J15.

Eline Raddum Hvitsand og Hedda-Elida Johansen hoppet henholdsvis 3,67 og 3,65 meter i lengde J15. Caleb Kongolo var et stykke bak pers da han hoppet 5,49 meter i lengde G20-22.

Josue Kongolo (20), som representerer Gneist IL under studier i Bergen, løp seg til finalen på 60 meter i G20-22. Der senket han personlig rekord til 7,02 og ble firer, kun slått av eldre utøvere i klassen.