Bamselekene er avlyst – slik er idrettens Covid-19 råd

På grunn av risikoen for å spre koronasmitte (Covid-19 virus) er kommende helgs Bamselekene i Stangehallen avlyst. Arrangørene tok denne beslutningen tirsdag, etter anbefaling fra lokale helsemyndigheter.

Anbefalingen og beslutningen om å avlyse bygger på at Bamselekene er et stort innendørs arrangement. Det var over 700 påmeldte – hvorav 11 fra vår klubb – til arrangementet. Inkludert publikum ville det kommet til å bli over 1000 personer samlet i Stangehallen de tre dagene stevnet var berammet. Arrangementets varighet, og at mange av deltakerne skulle transporteres dit i fly, buss eller tog, bidro også til beslutningen, som følger de norske helsemyndighetenes anbefalinger.

Les kunngjøringen fra arrangøren her.

Norges Idrettsforbund (NIF) publiserte tirsdag en oppdatert informasjon om koronaviruset og idrett. Denne informasjonen følger helsemyndighetenes anbefalinger. Det er per i dag ingen anbefalinger knyttet til å begrense mindre arrangementer og treningsaktivitet ut over de generelle rådene som gjelder for alle i befolkningen om å forebygge mulig smittespredning.

Les NIFs oppdaterte informasjon her.

På kommunalt nivå er det kommuneoverlegen som er øverste myndighet på vurderinger knyttet til faren for spredning av koronavirus. Foruten de nasjonale helsemyndighetenes råd og anbefalinger, ble det onsdag kveld innført lokale bestemmelser gjeldende i alle kommunene i Gjøvikregionen. Disse omfatter blant annet stenging av idrettshall. Vi kommer tilbake med oppdatert informasjon før helgen om hvordan dette vil berøre den organiserte aktiviteten i vår klubb i tiden framover.

Les informasjonen på Søndre Land kommunes hjemmesider her.

Vi understreker samtidig den enkeltes ansvar for å sette seg inn i og følge myndighetenes råd om gode vaner for å unngå spredning av smitte, slik som å være nøye med håndhygiene, hoste i lommetørkle eller albuen (ikke i hendene), holde avstand til andre og kontakte lege ved symptomer på luftveissykdom etc.