Nikolai Stavik Moshagen (15) og Josue Kongolo (18) vant hver sin bronsemedalje i kulestøt på Ungdoms NMs siste dag.

Tidenes Ungdoms-NM for Søndre Land – to nye medaljer søndag

Det ble ytterligere to medaljer til Søndre Land ILs utøvere på tredje og siste dag av helgens Ungdoms NM i friidrett innendørs i Bærum Idrettspark. Nikolai Stavik Moshagen vant bronse i kulestøt G15 og Josue Kongolo (18) bronse i kulestøt G18-19.

Dermed ga helgen totalt tre gull og fire bronse til klubbens utøvere, noe som gjør årets innendørsmesterskap til tidenes beste Ungdoms-NM for vår klubb. To gull, to sølv og en bronse fra UM i Steinkjer for to år ble dermed overgått,

Nikolai ble den tiende av dagens aktive friidrettsutøvere i klubben som vant en medalje i et offisielt norsk mesterskap da han UM-debuterte med bronse i kulestøt G15. Medaljen vant han etter å ha forbedret personlig rekord med firekilos kula med 20 centimeter til 10,94. Også Josue satte personlig rekord, naturlig nok siden dette var hans første konkurranse med sekskilos kule. Han vant bronse i G18-19 med en støt på 12,82 meter.

Også Caleb Kongolo (20) og Telma Eid (22) var med i medaljekamp søndag. Caleb ble firer i kulestøt 7,26 kilo i G20-22. Han oppnådde resultatet 11,56 meter. Telma ble firer i lengde J20-22 etter å ha vært inne på medaljeplass helt til sjette og siste omgang. Hennes lengste hopp målte 5,26 meter.

Even Rudsengen (19) fulgte opp sine to bronsemedaljer fra tidligere i mesterskapet med en sjetteplass i lengde G18/19 søndag. 5,41 meter er en forbedring av personlig rekord med 13 centimeter.

Nikolai oppnådde søndag også en åttende plass i høyde G15 etter å ha hoppet 1,56 meter. Caleb oppnådde en åttende plass i lengde med et hopp på 5,85 meter.