Nissi Komngolo (13) på vei mot 7,99 på 60 meter.

BAMSELEKENE: Sterk sprinting i Stangehallen

Nissi Kongolo løp til norsk årsbeste på 60 meter i G13 i forsøksheatet på 60 meter under Bamselekene i Stangehallen lørdag. I finalen gikk det antakelig enda fortere, men dessverre pådro Nissi seg lyskestrekk allerede etter 20 meter av løpet.

Med tiden 7,99 var Nissi raskest av alle G13 løperne i klassens seks forsøksheat. Nissi var den første G13-utøveren i landet som har løpt under åtte blank på 60 meter i år. Tiden, som gir mer enn 1000 poeng på Tyrvingtabellen, er en forbedring av hans personlige rekord med 27 hundredels sekund fra KM innendørs i januar. I finalen, der Nissi skadet seg, ble det løpt på 7,87, slik at Nissi står med årets nest beste G13-tid på 60 meter.

Også Josue Kongolo (17) løp fort på 60 meter lørdag. Etter å ha kvalifisert seg til finalen fredag kveld, ble han disket etter tjuvstart i G17-finalen lørdag. Josue fikk anledning til  å løpe 60 meter likevel, utenfor konkurranse i finalen for menn senior. Her ble han klokket inn til tiden 7,37.

Søndre Lands utøvere har prestert sju personlige rekorder (PB) i løpet av lekenes to første dager. Fredag forbedret Nikolai Stavik Moshagen (14) PB i kulestøt 4 kg med en cm til 9,19 meter. I samme klasse tangerte Sander Johnsbråten PB med 5,22 meter. Kasper S. Haug (15) forbedret PB på 60 mter med ett hundredels sekund til 8,60, mens Mohammed Ali Abdillahi (23) forbedret PB i lengde med 34 cm til 4,16 meter. Mohammed og Gracia Kongolo (22) tok hver sin bamsemestertittel i seniorklassen i lengde. Gracia med et hopp på 4,21 meter.

Lørdasg forbedret Iver Hauger Fremstad (13) PB på 60 meter med hele 79 hundredels sekund til 9,84. Muhammed Ali Abdullahi debuterte på 600 meter med tiden 2.09,98.